Kürtler Öcalan için eylemde

Yurt Dışı Haberleri —

Kürtler ve dostları 15 Şubat komplosunun yıl dönümünde sokaklara çıkıyor / Frankfurt

Kürtler ve dostları 15 Şubat komplosunun yıl dönümünde sokaklara çıkıyor / Frankfurt

  • Kürtler ve dostları Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik komplonun yıl dönümünde sokaklara çıkıyor. Frankfurt’ta 3 günlük yürüyüşün bugün son günü.
  • 11 Şubat’ta Strasbourg’da merkezi eylem yapılacak. 18 Şubat’a kadar birçok merkezde yürüyüşler yapılacak, paneller organize edilecek, Öcalan’a özgürlük talebiyle gazetelere ilanlar verilecek. 

Avrupa’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslarası komplonun 24. yılı eylemlerle protesto ediliyor. Avrupa Demokratik Kürdistanlılar Toplum Kongresi (KCDK-E), yaptığı yazılı açıklama Şubat ayı boyunca uluslarası komploya karşıya eylem yapılacağını belirtti.

Komploya karşı 1 Şubat’ta başlayan eylemler Almanya, Hollanda, Danimarka, Kıbrıs, Belçika, Avustralya, Fransa, Avusturya, İsveç, Finlandiya, Norveç, Yunanistan, Kanada’da 18 Şubat’a kadar devam edecek. 

Üç günlük Uzun Yürüyüş

Komployu protesto eylemlerinin startı Frankfurt’ta verildi. Kentte önceki gün Bockenheimer Warte’de başlayan, dün de soğuk havaya rağmen tüm coşkusuyla devam eden yürüyüşe Saarbrücken, Frankfurt, Darmstadt, Hannau ve Offenbach’tan gelen Kurdistanlılar katılıyor. FCDK-KAWA öncülüğündeki yürüyüşün 2. gününde Darmstadt’ta devam eden eylemde İnsan Hakları Mahkemesi, CPT başta olmak üzere tüm uluslararası kurumlara görevlerini yerine getirme çağrısı yapıldı. Eylem Cumartesi Mannheim’da yapılacak yürüyüş ve miting ardından son bulacak. 

Bonn

Bonn’da 2. gün

FED-MED NRW öncülüğünde Bonn’da Markplatz’ta dün başlayan Uzun Yürüyüş bugün de sürecek. 

İngiltere’nin başkenti Londra’da da Piccadilly Line’da yapılan eylem ile Kurdistanlılar komploya karşı öfkelerini dile getirdi. 

Eylemler sürecek

Uzun Yürüyüşler birçok merkezde de sürecek. Almanya’nın Kiel ve Hollanda’nın Den Haag kentlerinde 4-5 Şubat tarihleri arasında Uzun Yürüyüş yapılacak. Diğer merkezlerdeki yürüyüşlerin tarihleri ise şöyle: “Belçika’nın başkenti Brüksel’de 8-9 Şubat; Fransa’nın Marsilya kenti, Avusturya’nın başkenti Viyana ve İsveç’te 10-12 Şubat; Finlandiya’nın başkenti Helsinki ve Yunanistan’ın başkenti Atina’da 14-15 Şubat; Kıbrıs ve Norveç’in başkenti Oslo’da ise 15 Şubat’ta, Almanya’nın Hannover kentinde ise 18 Şubat.”

Gazetelere ilan verilecek

Komployu protesto için yürüyüşlerin yanı sıra araç konvoyu yapılacak, kimi gazetelere Öcalan’ın özgürlüğü için ilanlar da verilecek. Kanada’nın başkenti Toronto’da 11-12 Şubat’ta araba konvoyu ve 15 Şubat’ta yürüyüş eylemi gerçekleştirilecek. Avustralya’da ise 5-15 Şubat tarihleri arasında panel, gazetelere ilan verme, eyalet parlementoları ile basın açıklaması gbi eylem ve etkinlikler yapılacak. Digital medyada ise 1-15 Şubat tarihleri arasında “Abdullah Öcalan’a Özgürlük! Hemen Şimdi” hashtag kampanyası yapılacak.

11’inde merkezi eylemlere

Fransa’nın Strasbourg kentinde 11 Şubat’ta merkezi yürüyüş ve miting yapılacak. Strasbourg’daki eyleme Almanya, İsviçre, Kuzey Fransa, Hollanda ve Belçika’da Kurdistanlılar ve dostları katılacak. Almanya’nın Heilbronn kentinden 5 Şubat’ta, İsviçre’nin Cenevre kentinden 6 Şubat’ta başlayacak Uzun Yürüyüşler de Strasbourg’da son bulacak. 

Aynı gün Strasbourg’un yanısıra Marsilya, Stockholm, Göteborg kentleri ile İtalya, İngiltere, Yunanistan, Kıbrıs, Kanada, Avusturalya, Norveç, Finlandiya ve Danimarka’da  merkezi yürüyüşler yapılacak.

Öcalan’a özgürlük hemen şimdi

Avrupa Demokratik Kürdistanlılar Toplum Kongresi (KCDK-E) Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlığı ve güvenliği konusunda Kürt halkının öfkesi ve kaygısının arttığını belirterek,  tecridin sonlanması ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için herkesi eylemlere katılmaya çağırdı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.