Laçin Koridoru için yoğun diploması

Dünya Haberleri —

.

.

  • Dağlık Karabağ’ın (Artsakh) Ermenistan ile tek bağlantı noktası olan Laçin Koridoru’nun açılması için Erivan ve Bakü, Moskova’yla görüşüyor. 

Ermenistan Rus barış gücü askerlerinin pasif kalışını ve müdahalesizlik durumuna son vermesini isterken, Azerbeycan Dağlık Karabağ’daki madenlerin kaçak işletilmesine müsaade edilmemesi gerektiğini söylüyor. 

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı telefon görüşmesinde bölgedeki Rus barış gücü askerlerinin duruma müdahale ederek Laçin Koridorundaki blokajı sona erdirmesini talep etti.

Erivan'dan yapılan açıklamada, Paşinyan'ın görüşmede "bölgedeki insani kriz"den bahsettiği ve "krizin aşılması için Rusya'nın gerekli adımları atmasının önemini vurguladığı" bildirildi. Hükümet açıklamasında, "Bu bağlamda Dağlık Karabağ'daki Rus barış gücü misyonunun faaliyetlerine de işaret edilmiştir" denildi.

Üçlü telefon trafiği

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un da Paşinyan-Putin görüşmesi sonrasında Azeri mevkidaşı Ceyhun Bayramov ile "Laçin Koridoru bölgesindeki duruma çözüm yollarının ele alındığı" bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği bildirildi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, arasında gerçekleşen görüşmede Laçin Koridoru’nu kilitleyen göstericilerin durumları da ele alındı. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.