Leopard için yeşil ışık  

Dünya Haberleri —

Leopard 2

Leopard 2

  • Almanya Polonya’nın Ukrayna’ya Leopard 2 tankları göndermesine yeşil ışık yaktı.  Alman silah şirketi Rheinmetall 139 tankın teslimatı için hazır olduklarını açıkladı. 

Baerbock Pazar günü yaptığı açıklamada, Polonya'nın henüz bir ihracat izin talebi olmadığını söyledi. Fransız LCI TV'ye Pazar günü verdiği demeçte Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock, "Bize gelen bir talep olmadı ancak olursa böyle bir girişimi engellemeyiz." dedi. 

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Pazartesi günü yaptığı açıklamada hükümetinin Berlin'den izin isteyeceğini söyledi. Ancak Polonya'nın, izin verilmese bile tankları Ukrayna'ya göndereceğini söyledi: "Nihayetinde küçük bir koalisyon çerçevesinde bu onayı alamasak bile ... yine de diğerleriyle birlikte tanklarımızı Ukrayna'ya teslim edeceğiz." 

Alman hükümetinden bir sözcü, Pazartesi günü Leopard 2 tanklarının teslimine izin verilmesi için henüz bir talep alınmadığını söyledi. Morawiecki, geçen hafta ülkesinin Kiev'e 14 adet Leopard 2 tankı sağlamaya hazır olduğunu açıklamıştı.

Varşova, Berlin ve NATO müttefiklerinin de kendi Leopard tanklarını göndermelerini istiyor çünkü hükümet yetkilileri 14 tankın Ukrayna'nın savaş kapasitesi üzerinde sınırlı bir etkiye sahip olacağını kabul ediyor.

Leopard 2 tankları, savaşta kullanılan Rus T-90 tanklarıyla rekabet edebilmek için özel olarak tasarlandı.

Dünya çapında 2 binden fazla Leopard tankı olduğu tahmin ediliyor ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, yaklaşık 300'ünün Rusya'yı yenmeye yardımcı olacağını söylemişti. 

Rheinmetall dünden hazır

Alman silah şirketi Rheinmetall sözcüsü, medya grubu RND’ye gerekirse Ukrayna’ya 139 Leopard 2 muharebe tankı teslim edebileceklerini bildirdi.

Sözcü, üretici Rheinmetall’in Nisan/Mayıs ayına kadar 29 Leopard 2A4 tankı ve 2023’ün sonu veya 2024’ün başlarında aynı modelden 22 tane daha teslim edebileceğini söyledi.

Ayrıca, potansiyel teslimatları için bir zaman çerçevesi vermeden, 88 Leopard 1 tankını tedarik edebileceğini de bildirdi. Ukrayna, Rusya’ya karşı savaşta üstünlüğü ele almak için birkaç yüz ana muharebe tankına ihtiyacı olduğunu açıkladı. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.