Londra’da işgale karşı öfke

Yurt Dışı Haberleri —

  • Londra’da Kürtler ve dostları, Türk devletinin faşist politikaları ve işgal saldırılarına karşı düzenledikleri yürüyüşte “Özgürlüğün anahtarı Kürdistan dağlarıdır. Dağlar biziz” mesajı verdi.

 

Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırılarına karşı Kürt Halk Meclisi’nin çağrısı ile Kürtler ve dostları Londra Civic Centre önünde bir araya geldi. HDBH bileşenlerinin destek verdiği eylemde YPG, YPJ bayrakları ve Öcalan flamaları taşındı.

Eylemde konuşan Kürt Halk Meclisi Eşbaşkanı Ercan Akbal “Türk devleti bilsin ki gerilla halkın ta kendisidir. Soykırımcı politikalar asla başarıya ulaşmayacaktır. Bu halk Erdoğan faşizmini yerle bir ederek bozguna uğratacaktır. Nasıl ki Zap’ta Gare’de bozguna uğradınız bugün de özgürlük ruhuyla savaşan gerillaya karşı bir kez daha yenileceksiniz” dedi.

Kurdish Solidarity Campaign’den Nick Matheou ise Kürt halkının en yüce dostunun dağlar olduğunu vurgulayarak, “Kürt halkının dağları karşısında faşizm ezilecek. Özgürlüğün anahtarı Kürdistan dağlarındadır” dedi.

HDBH adına Heval Ufuk ise faşizme ve işgalciliğe karşı birlikte mücadelenin önemine dikkat çekerek, sömürgeci faşist Türk devletinin gerillanın direnişi ile yenileceğini ifade etti.

KCDK-E Başur adına Şiwan Başur ise işgalciliğin Kürdistan topraklarından sökülüp atılması gerektiğini vurguladı.

Konuşmalar ardından halk Haringey’e doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca alkış ve zılgıtlar eşliğinde diktatör Erdoğan’a öfke ve tepki gösterildi. Yürüyüşe yol boyunca yoğun ilgi gösterilmesi dikkat çekti.

LONDRA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.