Londra’da üç günlük 8 Mart etkinliği

Kadın Haberleri —

.

.

  • Britanya Kürt Kadın İnsiyatifi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla üç günlük bir etkinlik programı düzenleniyor.  

LONDRA

İngiltere'nin başkenti Londra'da Kürt kadınlar, üç günlük etkinlik kapsamında 6 Mart Cumartesi günü saat 6.30’da ''Kadın Kırımına Karşı Özgür Kadını ve Toplumu Savunma Zamanı'' konulu online panel düzenleyecek. HDP milletvekili Meral Danış Beştaş, Kadın Hakları Aktivisti Gönül Kaya ve Britanya Kürt Halk Meclisi Eşbaşkanı Elif Sarıcan’ın panelist olarak katılacağı etkinliğin zoom linki: 572 342 2768, şifresi ise 700587.

7 Mart Pazar akşamı saat 6.30'da gerçekleşecek kültürel etkinlik gününde ise Britanya ve birçok ülkeden kadın sanatçılar sahne alacak. Xecê, Evin Şah, Suna Alan, Jala, Zeyno Durar, Nadia Visser,  Paula Darwish, Ruken Yılmaz, Cemile Dinçer ve Amal Saeed Kurda’nın yer alacağı etkinlikte, dünyanın her yanından Kürt kadınları ile dayanışma videoları paylaşılacak.

Programın son günü 8 Mart’ta. Pazartesi günü saat 11:00'da Harringay Postanesi önünde bir araya gelecek kadınlar, cezaevlerindeki politik kadın tutsaklara kart ve mektup postalayacak, ardından saat 12.00'de Kadın Güçbirliği ile Wood Green Kütüphanesi önünde bir araya gelecek.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.