Lübnan siyasetine tatbikatlı mesaj

Dünya Haberleri —

Lübnan Hizbullahı

Lübnan Hizbullahı

  • Lübnanlı Şii siyasetin partisi Hizbullah güney Lübnan'ın Armati beldesinde askeri tatbikat düzenledi. Lübnanlı siyasetçiler tatbikatlarının İsrail’e değil kendilerine dönük olduğunu söylüyor.

Yurt içinde ve dışında açık siyasi ve askeri mesajlar taşıyor gibi görünen tatbikat, tanklar ve roketatarlar da dahil olmak üzere, gerçek ve ağır silahlar kullanan Hizbullah güçlerinin İsrail topraklarına yönelik bir saldırı simülasyonunu içeriyordu. Hizbullah Yürütme Konseyi Başkanı Haşim Safiyuddin İsrail'i tehdit ederek, “Kanımızla ve gücümüzle kurduğumuz denklemleri baltalamak için saldırganlığınızı genişletmeyi düşünürseniz, hassas füzelerimiz ve tüm silahlarımızla üzerinize yağmaya hazırız” ifadelerini kullandı.
Hizbullah muhalifleri tatbikatı reddeden açıklamalar yapıldı. Lübnan Temsilciler Meclisi üyesi Nedim Cemayel yaptığı açıklamada, “Hizbullah’ın yaptığı, İsrail'e bir mesajdan çok içeriye mesajdır. Hizbullah, olanlara karşı tavır alınmazsa alenen silaha sarılmakla tehdit ediyor” değerlendirmesinde bulundu. BEYRUT

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.