Merkezi Karargah gerillayı kutladı

.

.

  • Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlığı, Çiyareş ve Kurêjahro’da Türk ordusuna ağır darbeler vuran gerillayı kutladı. 

Merkezi Karargah Komutanlığı tarafından Medya Savunma Alanları Sevk İdare Komutanlığına gönderilen mesajda, Zap ve Avaşîn alanlarında tarih yazıldığı belirtilerek, en son Zap'a bağlı Çiyareş ve Kurêjahro'da şehitlerin intikamı için Türk ordusuna ağır bir darbe vurularak unutamayacağı bir ders verildiği kaydedildi. Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi kapsamında 24 Mayıs günü Çiyareş Direniş Alanı’na bağlı Girê Cehennem’de konumlanmak isteyen türk askerlerine yönelik Şehit Sema Hesekê ve Şehit Serdem Reşit hareketli timlerinin gerçekleştirdiği baskın eyleminin büyük bir başarıyla gerçekleştiği ve sonuç alıcı olduğu hatırlatılan Merkezi Karargah Komutanlığı mesajında, aynı gün Şehit Mizgîn Ronahî intikam timleri tarafından Kurêjahro Direniş Alanı’nda sızma eylemi sonucu düşmana ağır bir darbe vurulduğu kaydedildi. 

Her iki alanda da sadece düşmana ağır darbe vurmakla yetinilmediği, cenazelerinin üzerine gidildiği ve çok sayıdaki silah/malzemesine el konulduğu anımsatılan mesajda, bu başarılı eylemlerin, Türk ordusunun kullandığı kimyasal silahlar ve bütün yüksek savaş teknolojisine rağmen yeni dönem gerillanın ulaştığı düzeyi açık bir şekilde gösterdiği vurgulandı. 

Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlığı mesajında şunları ifade etti: "Çiyareş Direniş Alanı’nda gerçekleştirilen eylemde büyük bir cesaretle düşmana karşı savaşan ve eylemin başarısında önemli bir rolün sahibi olan Mahir Mazlum yoldaşı büyük bir saygı ve sevgiyle anıyor, anısına bağlılığın bir gereği olarak mücadelemizi zaferle taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz. Gerek Çiyareş Direniş Alanı’nda gerekse de Kurêjahroda, yıldırım hızıyla ve usta taktiklerle koordineli bir şekilde gerçekleştirilen bu eylemlerde emeği geçen bütün komutan ve savaşçı yoldaşları başarılarından dolayı kutluyoruz. Bu Devrimci İntikam Operasyonlarında elde edilen büyük başarıların yeni zaferlerle taçlanacağına olan inancımızı belirtiyor, Avaşîn ve Zap alanlarımızda tarihi bir mücadele yürüten bütün yoldaşlara üstün başarılar diliyoruz.” BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.