MGK'da savaşı büyütme kararı

Türk MGK toplantısı

Türk MGK toplantısı

  • Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Kuzey-Doğu Suriye'ye yeni işgal saldırısı tehdidinde bulunduğu konuşmasında işaret ettiğini gibi önceki gün toplanan Türk Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Kürtlere karşı savaşı büyütmeyi kabul etti. 

AKP Genel Başkanı ve Türk Cumhurbaşkanı Recep T. Erdoğan başkanlığında, Saray'da yapılan MGK toplantısının ardından bildiri yayımlandı. Bildiride, Kuzey Kürdistan ile Güney ve Batı Kürdistan'da devam eden savaş hakkında Kurul'a bilgi sunulduğu ve ilave tedbirlerin görüşüldüğü ifade edildi. 

'İcra edilecek' vurgusu

Bildiride şunlar yazıldı: "Güney sınırlarımızın terör tehdidinden arındırılması için halihazırda icra edilen ve edilecek harekatların komşularımızın toprak bütünlüğü ve egemenliğini hiçbir surette hedef almadığı, milli güvenlik ihtiyaçlarımızın gereği olduğu belirtilmiş, bu harekatların, komşularımızın da huzur ve güvenliğine ciddi katkı sağlayacağının altı çizilmiştir. Mensubu olduğu uluslararası kuruluşlarda ve ittifaklardaki yükümlülüklerinin gereğini her daim müttefiklik ruhu ve hukuku ile ahde vefa ilkesine uygun bir şekilde yerine getiren Türkiye'nin, aynı sorumluluk ve samimiyeti müttefiklerinden de beklediği vurgulanmış, bilhassa insanlığın ortak düşmanı olan terörizme destek vererek ve himaye ederek uluslararası hukuku açıkça ihlal eden ülkelere, bu tutum ve davranışlarına son verme ve Türkiye'nin güvenlik hassasiyetlerini dikkate alma çağrısında bulunulmuştur." ANKARA

Açlık Sınırı 6 bin 17 TL

Türk-İş’in hesaplamasına göre dört kişilik ailenin açlık sınırı 6 bin 17 TL’ye, yoksulluk sınırının ise 19 bin 602 TL’ye çıktı. 
Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması'nın Mayıs ayı sonuçlarını açıkladı. Araştırma, çalışanların geçim koşullarını ortaya koymak ve temel ihtiyaç maddelerindeki fiyat değişikliğinin aile bütçesine yansımalarını belirlemek amacıyla yapılıyor. Mayıs ayı araştırma sonuçlarına göre; dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 6 bin 17 TL olarak belirlendi. Bu rakam 4 bin 253 TL olan 2022 yılı asgari ücretinin bin 764 TL üzerinde. 
Mutfak enflasyonundaki artışın aylık yüzde 13, son 12 ayının ise yüzde 107 olduğunu belirten Türk-İş’e göre; yoksulluk sınırı ise 19 bin 602 TL’ye çıktı. ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.