MHP'li de Ateş için gözaltında

Sinan Ateş Cinayeti

Sinan Ateş Cinayeti

  • Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesiyle ilgili MHP/Ülkü Ocakları bağlantısı tespit edildi.

Sinan Ateş,  30 Aralık 2022’de arkadaşı Selman Bozkurt ile Ankara’nın Çankaya ilçesi Kızılırmak Mahallesi 1456 Sokak’taki İnci Apartmanı’ndan çıktığı sırada motosikletli iki kişinin silahlı saldırısına uğradı. Başından yaralanan Sinan Ateş, kaldırıldığı hastanede öldü. Olayın ardından başsağlığı dilemeyen ve sessiz kalan MHP, 31 Aralık 2022’deki cenaze merasimine de katılmadı. Cinayete ilişkin gözaltına alınanlar arasında MHP İstanbul il yöneticilerinden Ufuk Köktürk de var. 

Sosyal medya hesabından açıklama yapan gazeteci Alican Uludağ, saldırıya ilişkin 5 kişinin gözaltına alındığını ve bunlardan birinin Ülkü Ocakları Maltepe eski Şube Yöneticisi Ufuk Köktürk olduğunu duyurdu. Uludağ, konuyla ilgili paylaşımlarında şu ifadelere yer verdi: “Cinayette Ülkü Ocakları/ MHP bağlantısı ilk kez tespit edildi. Bu kapsamda eski Ülkü Ocakları Maltepe Şube Yöneticisi Ufuk Köktürk gözaltına alındı. Köktürk’ün evinde 1 adet tabanca ve bu silaha ait 2 adet şarjör ve 23 adet fişek ele geçirildi.”

Uludağ, ayrıca cinayette Eray Özyağcı ve Doğukan Çep isimlerinin öne çıktığını belirtti. Uludağ, “Tetiği çektiği öne sürülen Özyağcı firarda, Çep ise gözaltında. Yine İstanbul’dan Suat Kurt adlı bir şüpheli tespit edildi” dedi.  İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.