Mogadişu’da saldırı, 9 ölü 

Dünya Haberleri —

Mogadişu’da otele saldırı

Mogadişu’da otele saldırı

  • Somali'nin başkenti Mogadişu'da devlet bürokrasisinin kullandığı bir otele cihatçılar tarafından düzenlenen baskında 9 kişi öldü, 60 da yaralı var. Güvenlik güçleri Pazar akşamı baskına uğrayan oteli 20 saatlik bir çatışma sonrası tekrar ele geçirdi. 

 Somali başkanlık sarayının yakınındaki Villa Rose adlı otelin Eş Şebablılar tarafında ele geçirilmesi ardından polis ve askerlerin katıldığı geri alma operasyonu sonuçlandı. Yoğun silah ve patlamaların yaşandığı çatışmada 9 kişi yaşamını yitirdi. 

Devlet bürokrasisi kullanıyor

Villa Rose, Somali'de politikacılar, bakanlar ve üst düzey memurların gittiği bir yer ve saldırı sırasında otelde bulunan çok sayıda bakanın kurtarıldığı bildiriliyor.

Bakanlardan Muhammed Ahmed'in yaralı olduğu haber verilirken Çevre Bakanı Adam Aw Hirsi gazetecilere, saldırıdan yara almadan kurtulduğunu açıkladı. Yerel polis, oteldeki bazı üst düzey bürokrat ve siyasetçilerin pencerelerden kaçarak kurtulduklarını aktardı. Eş Şebab, Afrika Birliği güçlerinden ve yerel milislerden destek alan hükümet kuvvetlerinin büyük bir alanı yeniden ele geçirmesine rağmen saldırılarını sürdürüyor. 

Somali polis yetkilileri, Pazar gecesi düzenlenen saldırıya katılan militan sayısının bilinmediği açıklandı. Bir görgü tanığı "önce büyük bir patlama ardından da şiddetli bir silahlı çatışma sesi duyduğunu" anlattı. 

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, görevi devraldıktan üç ay sonra, Ağustos ayında, yine Mogadişu'daki lüks bir otele yönelen ve 20'den fazla kişinin ölümüne yol açan bir saldırıdan sonra, İslamcı militanlara topyekun savaş açtığını ilan etmişti. MOGADİŞU

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.