Mücadeleyi ileriye taşımalıyız

Mehmet Öcalan

Mehmet Öcalan

  • Tecride karşı siyasi ve demokratik mücadelenin ileri aşamaya taşınması gerektiğini belirten Mehmet Öcalan, muhalefetin tecrit konusundaki sessizliğine tepki gösterdi. 

Öcalan hakkında verilen görüş yasağı ve aile ziyaretinin engellenmesine ilişkin MA'dan Müjdat Can'a konuşan kardeşi Mehmet Öcalan, hiçbir zaman tecridin kaldırılmadığını belirterek, "2014-2015 yılından sonraki süreci tecridin de ötesinde görüyoruz. Dünyada görülmemiş bir uygulama Öcalan ve arkadaşları üzerinde uygulanıyor. 2014-2015 yılında bu yana uygulananlara bir tanımlama bulamıyor insan. Tecritten daha ağır durumdur" dedi. 

Verilen 6 aylık avukat görüş yasaklarına değinen Öcalan, verilen disiplin cezalarının gerekçesinin olmadığını ifade etti. Öcalan, "Öcalan'a disiplin cezası verileceği bir durum yok. Devlet kendi kendine gerekçe buluyor, ceza veriliyorsa bu cezanın bir temeli olmalıdır" diye konuştu. 
 
Kürt meselesine yaklaşım
 
Tecridin ağırlaşmasının Kürt meselesiyle bağlantılı olduğunu belirten Öcalan, devletin Kürt meselesine yaklaşımıyla Öcalan'a yaklaşımının da birbiriyle ilişkili olduğunu ifade etti. Devletin savaşı büyüttüğü esnada görüşmeleri de engellediğini kaydeden Öcalan, şöyl edevam etti: "Bunun zemini Kürt sorunuyla alakalıdır. Kürt sorunu çözülmedikçe Ortadoğu'da kimse rahat edemez. Bu savaş devam ediyor. Kürt halkı da, devlet de biliyor ki Öcalan ile görüşme sağlanır ve yeni bir süreç başlarsa Kürt sorunu çözülür. Kürt sorununun demokratik olarak çözülmesini devlet istemiyor. Devletin gündemi Kürtleri yok etmek üzerinedir." 

İmralı kapılarının kapatılmasıyla çözümden uzaklaşıldığını ifade eden Mehmet Öcalan, şunları söyledi: "Devlet ve hükümetin yönetebilme kabiliyeti bitti. Seçimlere az kaldı. Kürt meselesi üzerinden milliyetçilik yaparak, tekrardan iktidarda kalmak istiyor. İmralı Adası'na en fazla giden benim. Başkan küçük, basit meseleler yüzünden disiplin cezası yemez. Devletin yaratmak istediği durum çok farklıdır. Olmayan bir şeye ceza verdikleri için gerekçe sunamıyorlar. Siyasi ve demokratik mücadelemizi ileriye taşımalıyız. İmralı Adası'nın kapısını açmazsak Kürt meselesi ve Ortadoğu sorunları çözülmez." 

'Muhalefet' de aynı cephede
 
İktidarın yaklaşımının belli olduğunu söyleyen Öcalan, Türkiye muhalefetine şu çağrıda bulundu: "Dört kişi İmralı'da rehin tutuluyor. HDP dışında diğer muhalefet neden sormuyor? Bazen belli başlı kurumlar bu durumu gündeme getiriyor. Kürt oluşumu dışından kimse dört insanın orada iki yıldır ailesi ve avukatlarıyla iletişiminin neden yasaklı olduğunu sormuyor. İktidar ve muhalefet bu durumda aynı şekildedir. Bu kabul edilmemelidir. Buna karşı bir şey yapmıyor kimse." 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.