Mûş’ta 7 asker öldürüldü

HPG GERILLA 2

HPG GERILLA 2

  • Mûş’un Gimgim ilçesine bağlı Leyleg köyü civarında yaşanan şiddetli çatışmalarda 7 Türk askeri öldürüldü. 

İşgalci Türk ordusu, Direniş Alanları’nı 1 kez yasaklı bomba, 5 kez savaş uçakları, 26 kez saldırı helikopterleri, onlarca kez de obüs, tank ve ağır silahlarla bombaladı. Buna rağmen gerilla eylemleri devam etti. 

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, önceki 18 Kasım 2022'de Mûş’un Gimgim (Varto) ilçesine bağlı Leyleg köyü civarında işgalci Türk ordusu ile gerillalar arasında yaşanan şiddetli çatışmayla ilgili bilgi verildi. Buna göre; çatışmalarda 7 Türk askeri öldürüldü. Bu çatışmalarda Aso Ferzad (Seyîd Perendek / Rewanser) fedai bir tarzla kahramanca çatışarak şehadete ulaştı, bir gerilla da esir düştü. 

BİM, diğer alanlardaki işgal saldırıları ve eylemlerle ilgili de şu bilgileri paylaştı:

Zap Bölgesi

* Çemço’nun Şehîd Adil Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde 4 Aralık saat 07:30’da ağır silahlarla vuruldu; 1'i öldürüldü. 

* Çemço Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 4 Aralık saat 10.30’da ağır silahlarla vuruldu; 1'i öldürüldü. 

Metîna Bölgesi

* Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde 4 Aralık saat 11.40’ta ağır silahlarla vurularak darbelendi.

Bombardımanlar

* Türk ordusu, 4 Aralık’ta Çemço Direniş Alanı’nın Şehîd Botan savaş mevzilerini 1 kez yasaklı bombalarla; Girê Cûdî Direniş Alanı ile Xakurkê’nin Şehîd Bêrîtan alanını savaş uçaklarıyla 5 kez; Saca, Şehîd Fedakar, Kurêjahro ve Girê Amediyê Direniş Alanları saldırı helikopterleriyle 28 kez; Çemço, Sîda, Girê FM ve Girê Amediyê Direniş Alanları'nı obüs, tank ve ağır silahlarla onlarca kez bombaladı. BEHDİNAN

 

Aso Ferzad (Seyîd Perendek) 

Aso Ferzad (Seyîd Perendek), Kirmanşan’ın Rewanser kentinde yurtsever bir ailede doğdu. Değerli komutanlar yetiştiren Caf aşiretine mensup bir ailede büyümesi daha erken yaşlarda yurtseverlik bilinci edinmesinde büyük rol oynadı. Gerillaya 2012’de katıldı. Qendîl alanında başlayan gerillacılığını Medya Savunma Alanları’nın birçok bölgesinde sürdürdü. Başarıyla tamamladığı eğitim sürecinin ardından yetkin bir gerilla komutanı olarak Bakurê Kurdistan’a geçti. Eğitimden aldığı ideolojik birikim ile askeri yöndeki yetkinliğini bütünleştirdi. Gerillacılık yaşamına birçok başarılı pratik sığdırdı. Teslim alınamayan iradesiyle Qazî Muhammedlerden ve Qasimlolardan aldığı onurlu yaşam ve direniş bayrağını layığıyla taşımayı bildi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.