Nasır Yağız’a ajanlık teklifi

  • Türkiye’de yürüttüğü siyasi faaliyetlerinden dolayı hakkında verilen tutuklama kararı nedeniyle Güney Kürdistan’a yerleşen Nasır Yağız’a, ajanlık dayatılıyor.

 

BARIŞ BALSEÇER / STRASBOURG

Gazetemize konuşan Yağız, Türk istihbaratı tarafından telefonla arandığını ve kendisine ajanlık teklifinde bulunulduğunu söyledi. Gizli numaradan arandığını ve telefondaki kişinin kendisini Türk istihbarat elemanı olarak tanıttığını söyleyen Nasır Yağız, “Biz Batmanlıları seviyoruz. Sen de ceza almamak için oraya gittin. Bizimle işbirliği yapmanı istiyoruz. Güney Kürdistan açık bir pazar. Türkiye’nin de orada faaliyetleri var. Etrafınızda çok kişinin örgüte çalıştığı bilgimiz var. Oradan bize verilen istihbarat bilgileri doğrultusunda, bize karşı çalışma yürütenlerin isimlerini belirliyoruz, değerlendiriyoruz” dediğini ve ajanlık teklif ettiğini söyledi.

Hewlêr’de siyasi çalışmalar yürüttüğünü ve bu mücadelede olmanın kendisi için onur olduğunu istihbarat elemanına da söylediğini belirten Nasır Yağız, Güney Kürdistan’da başına herhangi bir olumsuz durum gelirse sorumlusunun Türk devleti olacağını söyledi. Kürt halkının haklı mücadelesini sürdürmeye devam edeceğinin altını çizen Yağız, ”Kürt halkı ajanlaşmaya prim vermeyecektir. Herkes mücadele etrafında kenetlenmelidir” dedi.

Nasır Yağız, HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven öncülüğünde Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması amacıyla 2018’de gerçekleştirilen süresiz-dönüşümsüz açlık grevine Güney Kürdistan’dan katılmış ve 187 gün devam etmişti.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.