NATO bütün suçların ortağıdır

Cemil Bayık

Cemil Bayık

  • KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, NATO'nun, Türk devletinin Kürtlere karşı işlediği bütün suçların ortağı olduğunu söyledi. 

Eşbaşkan Bayık, ANF'de iki gün yayınlanan söyleşisinde, Kürtler bağlamında NATO-Türkiye ilişkileriyle ilgili soruları da yanıtladı. PKK'nin kuruluşundan beri NATO'nun Türk devletine yardım ettiğini belirterek, sadece Türkçe, Türk milleti, Türk devleti, Türk bayrağının bırakılması için için Kürtlere de soykırım dayatıldığını söyledi. Bayık, özetle şunları ifade etti: "Türk devleti katliam yapıyor, halkları soykırımdan geçiriyor ama kimse ses çıkarmıyor. Yine gerillaya karşı kimyasal silah, taktik nükleer silah, farklı farklı bombalar kullanıyor kimse ses çıkarmıyor. İşgali büyütüyor, katliamlar yapıyor, demografiyi değiştiriyor kimse ses çıkarmıyor. Çünkü NATO ülkesidir. Türk devleti bütün bunları NATO'nun yardımı ile yapıyor. Eğer NATO kabul etmeseydi Türk devletinin bunları yapma gücü yok.

'Terör' yaftası da 

Hareket daha ilk kurulduğunda Olof Palme'yi katlettiler ve suçu PKK'ye attılar. Olof Palme, PKK ve Kürtlerle ilişkilenmek, yardım etmek istiyordu. Bunu gördükleri için önünü aldılar. Hem Olof Palme'yi katlettiler hem de suçu PKK'nin üzerine attılar. Böyle bir komplo ile PKK'yi 'terör' listesine aldılar. Türk devleti de bundan faydalanarak, 'PKK neredeyse öldürebilirim, bu benim hakkımdır' diyor. NATO ve üyeleri, bu zemini hazırladı. 
Madrid'de de hareketimize, Kürt halkına, Rojava'ya yönelik yeni kararlar aldılar. Erdoğan'ın PKK'ye karşı yürüttüğü siyaset tasfiyedir, Kürt halkına karşı yürüttüğü siyaset soykırımdır, bölge halklarına karşı yürüttüğü siyaset ise yeni Osmanlı'dır. Demek ki bu siyaset Madrid'de kabul edildi.

Rojava işgalini onaylıyor

Türk devleti katliamlar yapıyor, Kürt halkını soykırımdan geçiriyor. Kürt halkı Türk devletine bir tehdit oluşturmuyor, tam tersi Türk devleti Kürt halkı için bir tehdittir. Kürt halkını ortadan kaldırmak istiyor. Kürt ve Kürdistan adına ne varsa ortadan kaldırmak istiyor. Savunulması gereken Türk devleti değil, Kürt halkıdır. Kapitalist modernite, Türk devletinin soykırım siyasetine destek veriyor. Halkımız bunu çok iyi görmelidir. Türk devletinin Rojava'yı 'terör' listesine alma talebini kabul etmediler ama toplantıda alınan kararlarla Türk devletinin isteği yerine getirildi. Türk devletinin işgal kararını onaylıyorlar. 

Onaydan sonra arttırdı

NATO, ABD ve Avrupa Türk devletinin soykırım siyasetini kabul ettikten sonra Türk devleti, saldırılarını daha da arttırdı. Hem Rojava, hem Başûr, hem gerillaya yönelik saldırılarını, katliamlarını arttırdı. Türkiye'de demokrat, gazeteci, sanatçı herkesi yasaklıyor, tutukluyor, işkence ediyor. Demek ki Türk devleti taleplerini kabul ettirdi.

Kimse halkımızı kandıramaz

Kimse artık Kürt halkını kandıramaz. Kimse Kürt halkına yönelik katliamlar üzerinden siyaset yürütemez, çıkar sağlayamaz. O devir geçti, Kürt halkı artık bilinçlidir. Bu yüzden kimse Kürt halkını, Rêber Apo'yu, PKK'yi teslim alamaz. Türk devleti, içerdeki ve dışarıdaki iş birlikçileriyle ne yaparsa yapsın kendini kurtaramaz; Kürtleri bitiremez, PKK'yi ve Rêber Apo'yu teslim alamaz. Bundan vazgeçip Kürt halkına saygı duysunlar." HABER MERKEZİ 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.