Newaya Jin: İşgale karşı Kürdistan’ı savun

Kadın Haberleri —

  • Newaya Jin’ın Ağustos sayısı ‘İşgale karşı Kürdistan’ı savun’ manşetiyle çıktı. 

HABER MERKEZİ

197’inci sayıda Kürdistan’daki işgal politikaları ile ulusal birlik ve 3 Ağustos Şengal Fermanı’na dair içerikler yer alıyor.

Gazetede, oluşturulan uluslararası bir heyet ile Başûrê Kurdistan’da temaslarda bulunan KNK Eşbaşkanı Zeynep Murat ile Marlene Förster ile yapılan röportaj var. Röportajlarda işgale karşı uluslararası dayanışma, Defend Kürdistan İnisiyatifi'nin yol haritası ve Kürt kadınların ulusal birlikteki rolüne dikkat çekiliyor. 

3 Ağustos 2014’te DAİŞ ve destekçilerinin Şengal’de gerçekleştirdiği 73. fermana ilişkin bir araştırma dosyası hazırlayan gazeteci ve aktivist Songül Ömürcan, Êzîdîlerin Kürtlerin kök hücresi olduğunu belirtiyor, DAİŞ’i de Ortadoğu’nun JİTEM'i olarak tanımlıyor. Konuya ilişkin Zerya Gül’ün makalesi, ayrıca Êzîdî Kadın Meclisi üyelerinin görüşleri de yer alıyor.

HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay da 17 Haziran 2021’de HDP İzmir İl binasında AKP-MHP iktidarının tetikçisi tarafından katledilen Deniz Poyraz’a dair bir anlatı yazısı kaleme almış.  
Yeni sayıda, Suna Tunç 10 Haziran 2021’de Belçika’nın Malmedy kentinde yaşadığı sağlık sorunlarından dolayı şehit düşen Güler Yurdakul’un (Delal) yaşam ve mücadelesini anlatıyor. Delal, Apocular grubu ile genç yaşlarda tanışan, 12 Eylül darbesi sonrası PKK’ye katılan bir özgürlük savaşçısı.

Gazetede, Beritan Zagros’un “Güney Kurdistan ile Irak’ta teşvik edilen çok eşlilik”, Roza Metina’nın “Cinsel saldırı ve şiddeti meşru kılan yargı paketleri” başlıklı makalelerin yanı sıra, Katalonya, Bask ve Madrid bölgelerinde yaşayan İspanyol kadınların Kürt Halk Önderi’nin düşüncelerine dair Delil Emilio’nun derlediği görüşler ile Zin Koçer’in “Bir hikâye bir resim” başlıklı anı yazısı da yer alıyor.  

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.