Newaya Jin Köln’de okurlarıyla buluştu 

Kadın Haberleri —

.

.

  •  Almanya’nın Köln kentinde okuyucuyla bulaşan Newa Jin gazetesi, 14 Kasım’da Hanau ve Darmstad’da, 21 Kasım’da ise Siegen’de okuyucuyla buluşacak.

Kasım ayı itibariyle 200’üncü sayısını çıkartan kadın gazetesi Newaya Jin Köln’de okurlarıyla buluştu. Viyan Kadın Meclisinin organize ettiği seminerde Medya’da kadının görünürlük düzeyi, cinsiyetçi kodlamalara karşı kadın basıncılığının farkı ile Newaya Jin gazetesinin içeriğine dair tartışmalar yürütüldü. 

Medya karar verici mekanizmaya dönüştü

Toplantıda ana akım medyanın pozisyonunu değerlendiren gazeteci Ülkem Zeremya, medyanın artık toplum üzerinde karar verici bir mekanizmaya dönüştüğünü belirtti. Gazetecilerin yaşadığı baskı, tutuklama ve öldürme vakalarına da değinen Zeremya, medyanın kadınlar açısından bir mücadele mevzisi olduğunu kaydetti.

Ülkem Zeremya, ana akım medyadaki eril zihniyeti kimi istatistik veriler ile paylaştı. Zeremya, dünyanın en eski ve en yüksek tirajlı yayınlarından olan ‘The Washington Post’, ‘Le Monde’, ‘Reuters’, ‘The Guardian’ ve ‘Financial Times’’ın Genel Yayın Yönetmenliğine ilk kez kadınların onlarca yıldan sonra geçmesi örneği medya sektöründeki eril zihniyetin bariz göstergesi olduğunu söyledi. 

Özgürlüklere duyarlı bir yayıncılık

Kürt kadın basınının en çok da toplumsal cinsiyetçi kodlara karşı yayıncılık yaptığını aktaran Ülkem Zeremya, Newaya Jin gazetesi olarak da ekoloji, demokrasi ve kadın özgürlüğüne duyarlı bir yayıncılığı esas aldıklarını belirterek gazetenin yayın politikasına dair bilgilendirme yaptı.

Yapılan sunum sonrası görüşlerini aktaran katılımcılar, Newaya Jin gazetesine dair görüş, öneri ve eleştirilerini aktardı.

Benzer içerikli okur toplantıları 14 Kasım’da Hanau ve Darmstad’da, 21 Kasım’da ise Siegen’de gerçekleştirilecek.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.