Nöbet eylemi Kongreya Star üyelerinde

Yurt Dışı Haberleri —

Özgürlük Nöbeti’ni Kongreya Star üyeleri devraldı

Özgürlük Nöbeti’ni Kongreya Star üyeleri devraldı

  • Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün sağlanması amacıyla 2012'den itibaren kesintisiz sürdürülen Özgürlük Nöbeti’ni Kongreya Star üyeleri devraldı.

 

Fransa’nın Strasbourg kentinde 25 Haziran 2012 tarihinde başlatılan "Öcalan'a Özgürlük" nöbet eylemini 488. haftasında Almanya'dan gelen Kongreya Star üyeleri Nayime Hessen, Asiye Reşit ve Zarife Mısto yürütüyor.

Grup adına konuşan Nayime Hessen, “Önder Apo’nun özgürlüğü tüm Kürtlerin boyun borcudur” diyerek 9 yıldır sürdürülen nöbet eyleminin büyük önem taşıdığını söyledi.

“Önder Apo’nun esareti ile Kürt halkı soykırımdan geçirilmek isteniyor” diyen Nayime Hessen, Kürtlere yönelik soykırım girişimi ve katliamların sona ermesi, Kürt sorununun barışçıl ve demokratik yollarla çözümün İmralı’da olduğunu ifade etti.

Nayime Hessen, Türk devletinin özgürlük gerillalarına karşı kimyasal gazlar kullanması da değindi ve “Uluslararası komplonun ortağı Avrupa, Türk devletinin insanlığa karşı işlediği suçları görmezden geliyor” diye belirtti.

Türk devletinin işgal saldırıları ve Kürtlere dönük katliamlarının sonlanmasının en önemli yolunun direniş olduğuna ifade eden Nayime Hessen, Avrupa’dan tek beklentilerinin AP ve AK üyesi olarak insan hak ve özgürlükleri sözleşmelerine imza atan Türk devletini, anlaşmalara uymasını sağlamaları olduğunu belirtti.

Nayime Hessen, “Önder Apo’nun özgürlüğü için tüm Kürtler eylem halinde olmalıdır” diyerek, nöbetin sahiplenilmesi çağrısında bulundu.

STRASBOURG

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.