Nöbet eylemini SMJÊ aktivistleri devraldı

Yurt Dışı Haberleri —

Nöbet eylemini SMJE üyeleri devraldı

Nöbet eylemini SMJE üyeleri devraldı

  • Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün sağlanması ve üzerindeki tecridin kaldırılması amacıyla 9 yıldır sürdürülen Özgürlük Nöbeti’ni SMJÊ aktivistleri devraldı.

 

Fransa’nın Strasbourg kentinde 25 Haziran 2012 tarihinde  Öcalan’a özgürlük talebiyle başlatılan “Özgürlük Nöbeti”ni 479’uncu haftasında Êzidi Kadın Meclisleri Çatı Örgütü (SMJÊ) aktivistleri devraldı. Grupta Bedia Emin, Zübeyde Xebat, Binevş Şengal ve Xezne Xalit yer alıyor.

Grup adına konuşan Bedia Emin, işgalci Türk devletinin 16 ve 17 Ağustos tarihlerinde Şengal’e yönelik düzenlediği hava saldırılarını kınadıklarını söyledi.

Saldırıda katledilenlerin anılarını Şengal’i demokratik konfederal statüye kavuşturarak yaşatacaklarını dile getiren Bedia Emin, “Türk devleti ve işbirlikçileri, Êzîdî toplumunun özgür yaşam talebine ket vuramayacaktır” dedi.

Kürt sorununun demokratik ve barışçıl yollarla çözümünde muhatabın Kürt Halk Önderi Öcalan olduğuna vurgu yapan Bedia Emin, “Önder Apo’nun özgürlüğü bu açıdan önemlidir” diye konuştu.

Kürt halkının 9 yıldır Avrupa kurumlarının yanıbaşında Öcalan’a özgürlük istediğini ve tecriti kınadığını fakat Avrupa devletlerinin sessizliğini koruduğunu belirten Bedia Emin, “Ekonomik çıkarlarına Kürt halkını, demokrasiyi ve insan haklarını peşkeş çeken Avrupa ülkelerini protesto ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kürt halkının mücadelesinden vazgeçemeyeceğini vurgulayan Bedia Emin, “Önderliğimizi, halkımızı özgürleştirinceye kadar mücadelemiz sona ermeyecek” dedi.

STRASBOURG

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.