Öfke dinmiyor

Kadın Haberleri —

.

.

  • Kuzey Doğu Suriyeli kadınların Hesekê’de hafta içerisinde iki kız çocuğunun katledilmesine yönelik tepkisi dinmiyor. Önceki gün de çeşitli kentlerde düzenlenen eylemlerle suçluların en şekilde cezalandırılması istendi. 

QAMIŞLO

Çilaxa ve Til Beraq’ta pankart ve sloganlar eşliğinde yürüyüş yapılarak, erkek egemen zihniyete karşı mücadeleyi büyütme çağrısı yapıldı. Minbic Toplumsal Adalet Meclisi ve Minbic Avukatlar Birliği ise yaptıkları ortak açıklamada, “Bu vahşetin ne toplum ahlakında ne de İslam dininde yeri yoktur. Bu vahşeti yapan katiller en ağır biçimde cezalandırılmalıdır” dedi.

Kobanê Kantonu’ndaki Sirîn Şehit Aileleri Meclisi de katliamlara karşı birlik olması çağrısı yaptı.

Qamişlo, Dêrik, Dêrazor ve Rimêlan’da da katliamları kınayan açıklamalar yapıldı. Dêrazor’daki eylemde şunlar belirtildi: “Ülke yıkıldığında, değerler satıldığında ve fitne çıkarıldığında şeref demeyen, ancak şerefi kadın bedeninden ibaret görenler, şeref adı altında kadınları katlediyor. Dêrazorlu kadınlar olarak ilgili kurumlara katillerin en ağır biçimde cezalandırılması için sorumluluklarını yerine getirilmesi çağrısı yapıyoruz.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.