Oy kullanmayan Dêrsimli kalmasın

Kadın Haberleri —

Ayten Kordu

Ayten Kordu

  • Yeşil Sol Parti Dêrsim Milletvekili adayı Ayten Kordu, çalışmalarını büyük oranda tamamladıklarını belirterek, “Tüm insanlarımız oy kullanmalı” çağrısı yaptı.  

Dêrsim’de köy köy, mahalle mahalle seçim çalışması yürütmeye devam eden Kordu, “Dêrsim seçime hazır” dedi. MA'dan Eylem Akdağ'a konuşan Kordu, şunları söyledi: "Hemen hemen bütün ilçelerimize, köylerimize, esnaflarımıza herkese ulaşmaya çalıştık. Tabii ki eksik bıraktığımız köyler var ama onları da seçimden sonra ziyaret ederek tamamlamayı düşünüyoruz ama tabii çok yoğun olan bölgelerimize gittik. Çalışmalarımız çok iyi geçti, hemen hemen her yerde emek veren arkadaşlarımız oldu. Yine merkezde çok yoğun çalışmalar yürüttük. Çalışmalarımıza seçim yasağına kadar devam edeceğiz.”

Sıkı tutuyoruz

Yine sandıkları koruma noktasında çok çalıştıklarını belirten Kordu, şöyle devam etti: “Sandık görevlisi konusunda da çok yoğun bir çalışmamız oldu. Burada hem kriz koordinasyonumuz olacak, hem hukukçular kendi içinde çalışmalar yapacak hem de ben iki hukukçuyla beraber akşama kadar sandıkları gezeceğim. Hemen hemen bütün sandıklarda müşahit görevlimiz ve sandık görevlilerimiz var. Geçmişten deneyimlerimiz var o konuda sıkı tutuyoruz. Tüm insanlarımız oy kullanmalı, oy kullanmak çok önemli. Hareketli seçmenlerimiz için hem şehir dışına gidenler hem de köylerimizden seçim noktalarına gitmeleri için yoğun bir hazırlık yaptık. Araçlar temin ettik, o konuda teknik hazırlıklarımız hızla devam ediyor. Dersim seçim gününe hazır. İnanıyorum ki en iyi temsiliyeti çıkartacağız.”

Dêrsim halkına teşekkür

Dêrsim’in çok özgün ve önemli bir kent olduğunu vurgulayan Kordu, şunları dile getirdi: “Çok yoğun beklentiler var. Seçim sürecinde tek adamın gitmesi ve kadın temsiliyetinin Meclis'te en güçlü bir şekilde yer alması için insanlarımız bizlere önerilerde bulundu. Dêrsim halkı bu konuda bize çok güç verdi. Hem Dêrsim halkına hem de Avrupa’daki halkımıza çok teşekkür ediyoruz. Bu konuda çok yoğun çalışmalar yürüttüler. İnanıyorum emeklerimiz boşuna gitmeyecek. Bu emeklerinin her dirheminin karşılığını alacağız. Kentimiz için çok daha fazla emek vermemiz gerekiyor. Daha sonra çözüme dönük yine aynı bu tempo ve yoğunlukta devam ettirmemiz gerekiyor. Bu konuda kentimizde bir hemfikirlik de var. Burası Jaru Diyaru topraklarıdır. Bu topraklara hak edilen şekilde emek vermek gerekiyor.”

Daha fazla mücadele

“Dağın, taşın, kurdun, kuşun, böceğin her bir şeyin üzerimizde hakkı var” diyen Kordu, şunları ekledi: “Bu hakkı biliyoruz. Bu hakkı vermemiz gerekiyor. Daha fazla mücadele etmemiz gerekiyor. Bunun bilincindeyiz, bu emeklere layık olmamız gerekiyor. Dün buradaydık, bugün buradayız, yarın da burada olacağız.”

DÊRSIM

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.