Özel Harekât’a 30 metrelik direk

  •  Kayyum yönetimindeki Iğdır Belediyesi, “Milli birlik ve beraberlik şuurunu güçlendirmek” amacıyla Emniyet’in bahçesine 30 metrelik bayrak direği dikme kararı aldı. Direğin belediyeye maliyeti ise 70 bin 800 TL.

Iğdır Belediyesi kayyumu Engin Sarıibrahim, Iğdır İl Emniyet Müdürlüğü Özel Hareket Şube Müdürlüğü bahçesine 30 metrelik bayrak direği dikmek kararı aldı. 

Kayyum ile Emniyet arasında karar doğrultusunda protokol imzalandı. Kararda, “Iğdır İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekât Şube Müdürlüğünün il girişinde bulunması, İl Emniyet Müdürlüğü binasına yakın olması, milli birlik ve beraberlik şuurunu, güvenlik güçlerinin moral ve motivasyonunu artırmak amacıyla Özel Harekât Şube Müdürlüğü’nün hizmet binasının bahçesine 5393 Sayılı Belediye Kanunun Meclisin görev ve yetkileri başlıklı 18.maddesinin p bendi hükmü gereğince 30 metrelik yükseklikte bayrak direği yaptırılmıştır” ifadelerine yer verildi. 

24 asgari ücretli maaşı kadar

 Kararda, direk için belediye kasasından 70 bin 800 TL’nin ödeneceği belirtildi. 24 asgari ücretlinin aylık maaşını geçen paranın, “Iğdır Halkının Huzur ve Güvenliğini Sağlama Kurma Koruma Güçlendirme ve Yaşatma Derneğinin” hesabına aktarılmasına karar verildi. 

Nereye harcayacaklarının derdi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Iğdır Belediyesi Meclis Grup Sözcüsü Musa Etreci, karara tepki gösterdi. Iğdır’da yaşanan sorunlara ayrılması gereken paranın farklı işler için harcandığına dikkat çeken Etreci, şunları söyledi: “Şehir köstebek yuvasına dönmüş ama kayyım kalkıp işi olmayan şeyler yapıyor. Belediyeye gelen parayı halka değil nereye harcayacaklarının derdine düşmüşler. 

Kanunda öyle bir şey yok

Yaptığı bayrak direğini Belediye Kanunu’nun 18. Maddesi’ne dayandırıyor. Bu maddede konser ve festivaller gibi kültürel işlerin yapılması için iş birliğinden söz ediyor. Bayrak direği dikmekten söz etmiyor.  Burada meclis yok, hesap soran yok ve istedikleri gibi yapıyorlar. Bir bayrak direği dikmek halkın şuur ve moralini nasıl güçlendiriyor açıkçası bilmiyoruz.”

Kayyum Engin Sarıibrahim, daha önce de İl Jandarma Komutanlığı’nın 57 bin metrekarede öreceği ihata duvarının masraflarının tamamını belediye bütçesinden karşılamıştı. 

 IĞDIR

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.