Özgürlüğe yürüyoruz

  • HDK, HDP ve DBP’nin de aralarında olduğu siyasi parti ve sivil toplum örgütleri, komplonun yıl dönümü dolayısıyla "özgürlüğe yürüyoruz" şiarıyla yürüyüş düzenliyor. 

 

Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Özgür Kadın Hareketi (TJA), Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD), Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM), Anadolu Yakınlarını Kaybedenlerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANYAKAYDER), Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MATUHAYDER), Kürt Araştırmalar Derneği ve Demokratik Aleviler Derneği (DAD), Öcalan’a yönelik 9 Ekim 1998’de başlayan Uluslararası Komplo'nun yıl dönümü öncesi açıklama yaptı. HDP İl Örgütü binasında yapılan açıklamada, “Komploya, tecride, zindanlardaki işkence sistemine ve hasta tutsakların ölüme terkedilmesine karşı özgürlüğe yürüyoruz” yazılı pankartı açıldı. 

Bize düşen tecridi kırmaktır

MATUHAYDER’den Kalo Bozukmak, Öcalan’a dönük komployla Ortadoğu’daki halkların ortak yaşam umudunun hedef alındığını belirtti. Komplo sonrası bölgede yaşanan sorunların kangrenleştiğinin altını çizen Bozukmak, “Bugün zindanlarda gelişen hak ihlalleri, tecridin topluma yansıması noktasına geldi. Bunu komplodan azade ele alamayız” dedi. Komplonun ardından tecridin başladığını dile getiren Bozukmak, “Bize kalan da bu tecridi kırmaktır. İmralı şahsında bütün halkların üzerindeki tecridi kırmak ve özgürlüğe yürümektir” diye kaydetti. 

Kadıköy'de yürüyüş

DBP İstanbul Danışma Bürosu Eşsözcüsü Dilber Demir, komplo sonrası devreye sokulan tecride işaret ederek, “Kürt halkı başta olmak üzere halklara dönük saldırılardan bağımsız ele alamayız. Tecride son verilmesi ve Öcalan’ın fikirlerinin toplumla buluşması her dönem olduğu bugün de büyük öneme sahiptir” dedi. Demir, komplonun 24. yılında bir dizi eylem ve etkinlik düzenleyeceklerini aktardı. Demir, Pazar günü Kadıköy’de saat 15.00’te gerçekleştirecekleri kitlesel yürüyüşe çağrı yaptı. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.