‘Özgürlük kazanacaktır’ kampanyasından çağrı

Kürdistan Dijital Medya Meclisi çağrı afişi

Kürdistan Dijital Medya Meclisi çağrı afişi

  • Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için bugün başlatılacak hashtag kampanyası için çağrı yapan Kürdistan Dijital Medya Meclisi kampanyanın bugün 19:00’da başlayacağını duyurdu

Kürdistan Dijital Medya Meclisi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın, 9 Ekim’de uluslar arası bir komplo ile Suriye’den çıkarılışının yıl dönümü dolayısıyla bugünden itibaren tüm dijital medya platformlarında “Özgürlük Kazanacaktır” hashtag’iyle kampanya başlatıyor. 30 ülkeden 790 tanınan şahsiyet destek vereceklerini duyurdu. 

Kampanya ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Kürt sorununun çözümü ve toplumsal barışın sağlanmasında rolünü oynayabilmesi için özgürlüğü talep ediliyor. Kampanya 8 Ekim günü Brüksel saatiyle 19.00’da, Amed saatiyle 20.00’de tüm sanal platformlarda başlatılacak.

Kampanyaya uluslararası ilgi
"Özgürlük Kazanacaktır" şiarı ile yürütülecek kampanya, dünyanın her kıtasından 30 ülkede yankı buldu.
790 siyasetçi, milletvekili, yazar, sanatçı, tarihçi, gazeteci, sendikacı, öğretim üyesi ve akademisyen Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için hashtag kampanyasına destek çağrısı yaptı.
Kampanyaya Rusya'dan 19, Almanya'dan 18, Avusturalya 29, İtalya-Brezilya ve Güney Amerika ülkelerinden 37, Kuzey Afrika'dan 24, Ortadoğu ülkelerinden 24, Kuzey ve Doğu Suriye'den 84, Güney Kürdistan'dan 169, Doğu Kürdistan'dan 66, İngiltere'den 8, Norveç'ten 7, ABD'den 5, İsveç'ten 4, Yunanistan'dan 6, gazetecilerden 87, kadınlardan 23, eski milletvekillerinden 24, eski belediye eşbaşkanlarından 25, siyasi parti yöneticilerinden 21, kadın meclislerinden 4, parti il eşbaşkanlarından 26, DTK konsey üyelerinden 3, Parti MYK üyelerinden 4, il konseyi eski üyelerinden 9, sivil toplum örgütleri temsilcilerinden 18, akademisyenlerden 3, siyasi partilerden 13, sanatçılardan 13 kişi destek verdi. 

Meclis aktif desteğe çağırdı
“Dünyanın dört bir yanında milyonlar olup halkların uluslararası dayanışması ile komployu parçalayacağız” diyen Kürdistan Dijital Medya Meclisi, Kürt halkını ve dostlarını kampanyaya aktif destek vermeye çağırdı.
Kampanyaya destek veren şahsiyetler aşağıdaki linkte.

digitalmedyatr.pdf (1649452211.rsc.cdn77.org)

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.