Özgürlük Nöbeti Bonn grubunda

Yurt Dışı Haberleri —

  • Fransa’nın Strasbourg kentinde Avrupa kurumlarının buluştuğu ortak noktada dokuz yıldır devam eden Özgürlük Nöbeti’ni Almanya’nın Bonn kentinden gelen yeni grup devraldı.

 

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün sağlanması ve üzerindeki tecridin kırılması amacıyla 25 Haziran 2012 tarihinde başlatılan Özgürlük Nöbeti 467’inci haftasında Bonn’dan gelen Fadile Ehmed, Fatma Mallanasan, Necmettin Kaçar ve Güler Kaçar devraldı.

Grup adına açıklama yapan Fadile Ehmed, “Bizler, Türk devletinin Önderliğimize uyguladığı insanlık dışı uygulamalar ve Kürt halkına dayatılan soykırım savaşı karşısında Avrupa’nın sessizliğini protesto ediyoruz” dedi. 

“Önderliğimiz üzerindeki mutlak tecrit ile halkımıza dönük savaş paralel yürütülüyor” diyen Fadile Ehmed, “Halkı için bedel veren Rêber Apo ve gerilla için ne yapsak azdır. Önderliğimiz ve gerillamızın Kürt halkı için verdiği mücadeleye cevap olmak hepimizin tarihsel görevidir” ifadelerini kullandı.

Türk devletinin Güney Kürdistan’daki işgal girişimlerinin temel nedeninin Kürtleri soykırımından geçirmek olduğunu belirten Fadile Ehmed, “Tüm Kürtler bu kritik süreçte Rêber Apo ve gerillanın mücadelesine sahip çıkmak zorundadır. Tarihsel görevimizin bilincinde olup, soykırım ve işgale karşı ulusal birliğin sağlanması için tüm Kürt partilerine sorumluluk çağrısı yapmak zorundayız” dedi.

Haftanın yedi günü sabah 07.30 ile 16.30 saatleri devam eden Özgürlük Nöbeti’nin bulunduğu alanda ayrıca TJK-E ve KCDK-E’nin “Dem Dema Azadî ye” hamlesi kapsamında 12 Mayıs tarihinde başlattığı oturma eylemi devam ediyor.

STRASBOURG

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.