Özgürlük Nöbeti Hamburg grubunda

Yurt Dışı Haberleri —

Özgürlük Nöbeti / Hamburg Grubu

Özgürlük Nöbeti / Hamburg Grubu

  • Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün sağlanması amacıyla Strasbourg’da yürütülen Özgürlük Nöbeti eylemini Almanya’nın Hamburg kentinden gelen yeni bir grup devraldı.

 

“Öcalan’a Özgürlük İnsiyatifi”nin 25 Haziran 2012’de Fransa’nın Strasbourg kentinde başlattığı Özgürlük Nöbeti 472’inci haftasında sürüyor. Nöbeti, Hamburg kentinden gelen Mesut Gündar, Gülten Polat ve İdris Savcı devraldı.

Grup adına açıklamada bulunan Mesut Gündar, Öcalan’ın fikirlerini nöbet eylemiyle tanıtmaya çalıştıklarını dile getirerek, “her Kürt’ün Öcalan’ın fikir dünyasını mutlaka bilmesi gerektiğini ifade etti. 

“Bizler işgale, tecride ve katliama karşı birlikte mücadele verirsek elbette zafer gelecektir” diyen Gündar, Avrupa kurumlarının hemen yanıbaşında 10 yıldır Kürt halkının sesini duyurmaya çalıştığına dikkat çekerek şunları belirtti: “Avrupa’nın ikiyüzlülüğünü teşhir ettiğimiz bu eylemle bizler her yerde ve her an ayakta olduğumuzu ve bu komployu kıracağımızı gösteriyoruz.”

Onuncu yılına giren “Öcalan’a Özgürlük Nöbeti”ni 471’inci haftasında ise Avrupa’daki Kürt kurumları, inanç kurumları temsilcileri, TJK-E aktivistleri yürütmüştü.

STRASBOURG

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.