Özgürlük Nöbeti, Hamburg grubunda

Yurt Dışı Haberleri —

Nöbet eylemi Hamburg grubunda

Nöbet eylemi Hamburg grubunda

  • Strasbourg’ta 9 yıldır sürdürülen “Özgürlük Nöbeti” eylemini 480’inci haftasında Almanya’nın Hamburg kentinden gelen grup devraldı.

 

Kürt Halk Önderi Öcalan’ın özgürlüğünün sağlanması ve üzerindeki tecridin kaldırılması amacıyla 25 Haziran 2012 Fransa’nın Strasbourg kentinde başlayan Özgürlük Nöbeti’ni 480’inci haftasında Hamburg’tan gelen Hasan Aydın, Mirza Botan ve Seyid Munzur devraldı.

Grup adına konuşan Mirza Botan, “Önderliğimiz İmralı’da komploya karşı büyük bir direniş sergileyerek Kürt halkının inkar ve soykırımına karşı direniş hattı ördü. Kürt gençliği de bu direnişi baz alarak mücadeleyi sürdürüyor” diye konuştu.

Uluslararası Komplo’dan bugüne Türk devletinin işlediği bütün suçların Avrupa ülkelerinin desteğiyle gerçekleştiğine vurgu yapan Mirza Botan, “Bizler, Özgürlük Nöbeti eylemiyle bu ülkelere mücadelemizden vazgeçmeyeciğimizi haykırıyoruz” dedi.

“Tecride, işgale ve soykırıma karşı herkes ayağa kalkmalıdır” diye belirten Mirza Botan, Kürt gençliğini mücadeleleri etrafında kenetlenmeye çağırdı.

STRASBOURG

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.