Özgürlük Nöbeti Hannover grubunda

Yurt Dışı Haberleri —

Nöbet eylemi

Nöbet eylemi

  • Fransa’nın Strasbourg kentinde 469 haftadır süren Özgürlük Nöbeti eylemini Almanya’nın Hannover kentinden gelen yeni bir grup devraldı.

 

“Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi”nin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün sağlanması ve üzerindeki mutlak tecridin kaldırılması amacıyla 25 Haziran 2012’de Fransa’nın Strasbourg kentinde başlattığı Özgürlük Nöbeti 469’uncu haftasına girdi.

Her hafta Avrupa’da yaşayan Kürtlerin gruplar şeklinde sürdürdüğü eylemi 469’uncu haftasında Almanya’nın Hannover kentinden gelen grup devraldı. Avrupa kurumlarının buluştuğu ortak alanda devam eden nöbet eylemini devralan grupta Xoşnav Ata, Hacı İsa Midyat, Kadri Amed yer alıyor.

Grup adına açıklama yapan Xoşnav Ata, Türk devletinin Kürdistan’daki işgal saldırıları ve Kürt halkına yönelik katliam girişiminin NATO işbirliğinde devam ettiğine dikkat çekti.

Kürt halkının Avrupa kurumlarının yanı başında 10 yıldır sürdürdüğü eylemle Avrupa’nın Türk devletinin Kürt ve Kürdistan halklarına karşı işlediği suçların ortağı olduğunu teşhir ettiğini ifade eden Xoşnav Ata, “Uluslararası Komplo’dan bugüne kadar Önder Apo üzerindeki mutlak tecride yönelik somut adımın atılmaması da bu ortaklığın en önemli göstergesidir” dedi.

”Önderimizin üzerindeki tecrit ile Kürt halkına yönelik savaşın paralel gitmesi bir tesadüf değildir” diye belirten Ata, Kürt halkının dört parça Kürdistan olmak üzere dünyanın her yerinde ayağa kalkarak bu savaştan zaferle çıkacağını ifade etti.

Fransa’nın Strasbourg kentinde devam eden Özgürlük Nöbeti 26 Haziran tarihinde 10’uncu yılına girecek. Eylem hem süre olarak, hem de içerdiği mesajlarla Kürt Özgürlük Mücadelesi’nin tarihine geçen önemli bir eylem olarak görülüyor.

STRASBOURG

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.