Özgürlük Nöbeti, Mainz grubunda

Yurt Dışı Haberleri —

  • Kürt Halk Önderi Öcalan’ın özgürlüğü ve üzerindeki tecridin kaldırılması amacıyla Fransa’nın Strasbourg kentinde devam eden Özgürlük Nöbeti’ni bu hafta Mainz grubu devraldı. 

 

9 yıldır Avrupa kurumlarının buluştuğu noktada, Avrupa’daki Kürt halkı ve dostlarının kararlılıkla sürdürdüğü eylemi, 483’üncü haftasında Almanya’nın Mainz kentinden gelen grup devraldı. Grupta Hanifi Karayazı, Azad Malatya, Mehmet Dersim yer alıyor.

Grup adına konuşan Hanifi Karayazı, Güney Kürdistan’ın Süleymaniye kentinde işgalci Türk devletinin katlettiği PKK Şehit Aileleri Komitesi Üyesi Yasin Bulut’u (Şükrü Serhat) saygıyla andıklarını belirterek, işgal ve soykırıma karşı tarihi bir direniş gösteren gerillayı selamladıklarını söyledi.

“Halkımıza, öncülerimize yönelik katliam ve toprağımıza yönelik işgal, Önderliğimiz üzerindeki tecritle paralel yürütülüyor” diyen Hanifi Karayazı, Avrupa ülkelerinin katliam ve işgal karşısındaki suskunluğunu hiçbir Kürt’ün kabul etmeyeceğini ifade etti.

Üçüncü defadır nöbete geldiğini belirten Hanifi Karayazı, Kürt halkının yıllardır kararlılıkla sürdürdüğü Özgürlük Nöbeti’yle Avrupa’nın demokrasi, insan hakları söylemindeki ikiyüzlü maskeyi düşürdüklerini sözlerine ekledi.

Kürt halkının özgürlüğünün Öcalan’ın özgürlüğüyle sağlanacağının altını çizen Karayazı, Kürt sorunun çözüm iradesinin İmralı olduğunu, Kürt halkının bunun dışındaki hiçbir iradeyi kabul etmeyeceğini vurguladı.

“Uluslararası Komplo’dan bugüne Önderliğimiz İmralı’da kapitalist moderniteye karşı büyük bir direniş sergiliyor” diyen Hanifi Karayazı, Kürt halkının her yerde bir araya gelerek bu direnişi zafere taşıması gerektiğini belirtti.

STRASBOURG

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.