Özgürlük Nöbeti Frankfurt grubunda

Yurt Dışı Haberleri —

Nöbet eylemi/Frankfurt grubu

Nöbet eylemi/Frankfurt grubu

  • Fransa’nın Strasbourg kentinde 461’inci haftasında devam eden “Özgürlük Nöbeti” eylemini, Almanya’nın Frankfurt kentinden bir grup devraldı.

 

Kürt Halk Önderi Öcalan’ın özgürlüğünün sağlanması ve üzerindeki mutlak tecridin kaldırılması amacıyla, “Öcalan’a Özgürlük İnsiyatifi”nin 25 Haziran 2012’de başlattığı Özgürlük Nöbeti 461’inci haftasında.

Her hafta Avrupa’da yaşayan Kürtler ve dostlarının gruplar şeklinde sürdürdüğü eylemi bu hafta Frankfurt’tan gelen Necmettin Aydın, Ali Kınay, Hakan Boyraz ve Mecit Elçik yer devraldı.

Grup adına konuşan Necmettin Aydın, “Önderlerini Kürt halkının iradesi olarak gördüklerini ve nöbeti tutarak bu iradeye sahip çıktıklarını” söyledi. Aydın, Öcalan ile birlikte demokrasi isteyen tüm kesimlerin tecrit altına alındığını dile getirerek, Öcalan’ın özgürlüğü sağlanıncaya kadar Kürt halkının mücadelesinin devam edeceğini vurguladı.

Avrupa Konseyi’ne bağlı İşkenceyi Önleme Komitesi’nin (CPT) tecride karşı suskunluğunu kınadıklarını ifade eden Necmettin Aydın, Türk Devleti’nin dünyanın gözü önünde insanlık suçu işlediğini ve Avrupa kurumlarının suskun kalarak bu suça ortak olduğuna dikkat çekti. CPT’nin görevini yerine getirmesi çağrısında bulunan Necmettin Aydın, Kürt halkının siyasi tutsakların tecride karşı sürdürdüğü açlık grevi eylemini sahiplenerek tecridi kıracağını söyledi.

STRASBOURG

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.