Paris’te büyük yürüyüş başladı

.

.

  • Fransa’nın başkenti Paris’te her iki katliamda şehit düşenleri anmak ve gerçek faillerin açıklanması için yapılan yürüyüş, on binlerlerin katılımı ile başladı.

Beş kol halinde harekete geçen Kurdistanlılar ve dostları disiplin içerisinde République Meydanı’na yöneldi. Beş kol halinde yürüyüşe geçenlerden, birinci kortej de şehit aileler ve siyasetçiler, ikinci kortejde 2OO Fransız ve siyasetçi ve avukatlar, üçüncü kortej feminist kadın örgütleri, dördüncü kortejde Fransa dışından gelen Kürt dostları, beşinci kortej de Kurdistanlılar, altıncı kortej’de ise Fransız sendikalar yer alıyor. Türkiyeli devrimci örgütlerin flama ve bayrakları ile kitlesel olarak katıldığı yürüyüş planladığı şekilde başladı.

Paris’te 9 Ocak 2013'te katledilen Sakine Cansız, Fidan Doğan, Leyla Şaylemez ile 23 Aralık 2022'de katledilen Evîn Goyî, Mîr Perwer ve Abdurrahman Kızıl’ın katillerinin açığa çıkarılması, dava dosyasındaki devlet sırrının açıklanması için on binler Paris’te yürüyüşe geçti.

Yürüyüş başlamadan önce Paris Barolar Birliği Başkanı, Genç Nöbet Hareketi temsilcisi, parlamenterler toplanma yerinde halka hitap etti. Yapılan konuşmalarda, ‘bize bu cinayetlerin ırkçı biri tarafından işlendiği söyleniyor ama biz biliyoruz ki bu terörist bir saldırıdır ve siyasidir’ dendi.

Yürüyüş kolu République Meydanı'na vardığında miting düzenlenecek. Saygı duruşu ile başlaması planlanan mitingde onlarca Fransız seçilmiş, aydın, yazar, akademisyen, sendika temsilcisi, hukukçu, Kürt kurum temsilcisi, Türkiyeli sol sosyalist örgüt temsilcisi kitleye hitap edecek.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.