Paşinyan hükümeti ihanet içinde

Hamo Moskovian

Hamo Moskovian

  • Ermeni araştırmacı Hamo Moskovian, Paşinyan hükümetinin iki gerillayı işgalci Türk devletine teslim etmesinin, Kürt ve Ermeni halkının mücadelesine büyük bir ihanet olduğunu belirtti. Ayrıca Paşinyan ve hükümetinin her iki halkın arasında fitne çıkarmak istediğini söyledi.

 

ANHA'ya konuşan Hamo Moskovian, "Paşinyan, 6 Ekim'de Prag'da buluşmadan önce Erdoğan'a bu uygulamayı hediye etmek istedi. Bunu Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken aracılığıyla yapıyor” dedi.

Bu görüşme çerçevesinde bir süredir Erdoğan ile Paşinyan arasında 'ılımlı' mesajlar verildiğini eşirat eden Moskovian, Paşinyan’ın bu uygulamasını Ermeni halkına karşı büyük bir ihanet olarak nitelendirdi.

Ermeni partilerini iki yılda 13 bin kilometrekarelik Karabağ'ı teslim eden bu “ihanetçi hükümete” karşı durmaya çağıran Moskovian, önümüzdeki birkaç gün içinde Azerbaycan'a 7 bin kilometrelik bir alan daha teslim edileceğini söyledi.

Moskovian, şunları ekledi: “Ermenistan’daki gerici güçler, Azerbaycan, Türkiye ve Paşinyan hükümeti, Ermeni ve Kürt halkı arasında fitne çıkarmaya çalışıyor. İki halk arasındaki ilişkiler geliştikten sonra bunu bozmaya çalışıyorlar. Ne Paşinyan ne de diğerleri bu fitneyi ortaya çıkarma çabalarında başarıya ulaşacaktır.”   QAMIŞLO

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.