Piroğlu: İktidar sandığa gömüldü

Musa Piroğlu

Musa Piroğlu

  • DEM Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Musa Piroğlu, iktidarın yerel seçimlerde sandığa gömüldüğünü; gazeteci Ercüment Akdeniz ise “Kürt halkı bu tekçi ve inkarcı rejime karşı iradesini göstermiştir” dedi. 

Gazeteci – yazar Ercüment Akdeniz ve DEM Parti MYK Üyesi Musa Piroğlu, yeril seçim sonuçlarını MA’ya değerlendirdi. DEM Parti’nin seçimlerde çok stratejik davrandığına dikkat çeken Akdeniz, hem batıda hem doğuda iktidara kaybettirdiğini vurguladı. DEM Parti’nin ‘kent uzlaşısı’ ile önemli mevziler elde ettiğini vurgulayan Akdeniz, bu başarının Türkiye halkları için çok önemli olduğunu söyledi. Akdeniz, “En büyük Kürt kenti İstanbul’dur. Bu kente Kürtlerin stratejik hamlesi olmasaydı, böyle bir sonuç ortaya çıkmazdı. Aynı zamanda Kürt kentlerine baktığımızda orda şunu görüyoruz. Yerle seçimler öncesinde DEM Parti’nin yaptığı ön seçimin etkisi, halkı ve partiyi bütünleştirdi. Kayyumlara rağmen bir halkın tekrar seçime gitmesi çok zordur. Bunda başarmaları büyük bir eşiktir. Biz bugün bu sürecin ne kadar etkili olduğunu da görüyoruz. Kürt halkı bu tekçi ve inkarcı rejime karşı iradesini göstermiştir” diye konuştu.  

 

Ercüment Akdeniz

 

İktidarın yenilgisi büyük

Çok büyük bir yenilgi alan hükümetin, faturasını Kürtlere kestiğini vurgulayan Akdeniz, Erdoğan’ın seçim gecesi yaptığı balkon konuşmasına dikkat çekti. Akdeniz, “Balkon konuşmasında bunun faturasını Kürtlere ve DEM Parti’ye keseceğinin mesajını verdi. Bu ne demektir; bu yenilginin ana sebebi DEM’i ve Kürt siyasetini görüyor” dedi.  

Devirmek zorundayız 

DEM Parti MYK Üyesi Musa Piroğlu ise şunları söyledi: “Bu seçimde aslında yoksullar, emekliler, ötekileştirilmiş milyonlar; sefalete, adaletsizliğe dur dediler ama hiçbir şey daha bitmedi. Herkes biliyor ki; AKP siyaseti devam ettiği sürece, iktidarın ekonomi politikaları, adaletsizlik oyunları, siyasi ve kişisel baskıları devam ettiği sürçe bu öfke büyümeye devam edecektir. Öfke kendi adresini buldu. Şimdi bu iktidarı devirmek zorundayız. Erdoğan tehlikeli bir oyun oynuyor, son hamlelerinden birini yapıyor. Bu şu anlama geliyor; onlar açısından bu son hamle, bu ayakta kalma, var olma çabası tersten bizim açımızdan da son hamle, var olma kaygısına düşüyor. Yere serdik, bitireceğiz ya da o kalkacak bizi 7 Haziran’da yaşattığı senaryonun bir benzeriyle yüz yüze bırakacak ve iktidarını geri alacak. Bu artık bir yerel seçim, belediye meselesi değil; bu saray rejiminin devam edip etmeme meselesi. O yüzden yapılması gereken basit; sandığa gömüldüler, şimdi tarihe gömülmek zorundalar."

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.