PKK Kürtlerin onuru 

Dünya Haberleri —

  • Almanya’nın Mönchengladbach kentinde PKK yasağına karşı imza toplayan gönüllülerden Şevin Sincar “Kürtleri yoktan var eden PKK, Kürtlerin onurudur. Bu insani hareketin yıllardır Türkiye’yle olan ortak çıkarlar doğrultusunda kriminalize ediliyor olması akıl işi değil” dedi. 

SERHAT ARARAT/MÖNCHENGLADBACH

PKK’nin Avrupa Birliği’nin ‘terör örgütleri listesi’nden çıkarılması için Uluslararası Kürtlere Adalet İnisiyatifi’nin 5 Kasım 2021’de başlattığı imza kampanyası devam ediyor. Kürtler tüm dünyada imza standları kurarak ya da bireysel olarak ellerinde formlarla sokaklarda gezerek imza toplamaya devam ediyor. İmza kampanyasının yürütüldüğü yerlerden biri de Almanya’nın Mönchengladbach kenti. Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) çalışanları Loqman Dilwar ve Şevin Sincar da kampanyaya katılarak imza topluyor. Dilwar ve Sincar Almanların imza kampanyasına yoğun ilgi gösterdiğini söylüyor.

Loqman Dilwar

Sazıyla imza topluyor

Loqman Dilwar, dernek çalışmalarının yanısıra aynı zamanda TEV-ÇAND üyesi ve Mönchengladbach Meclisi’nin de kültür sözcüsü. Uzun yıllardır Almanya’da yaşayan Dilwar, PKK yasağıyla Kürtlerin kriminalize edilmeye çalışıldığına dikkat çekerek “PKK yasağının son bulması için kampanyaya dahil olarak şimdiye kadar yaklaşık bin imza topladık. Bölgemizde stantlar açılıyor, ben de çoğu kez sazımla bu stantlarda yer alarak imza topluyorum” dedi.

Yasağın yersizliğini anlatıyoruz 

İnsanların duyarlı olduğunu ve yasağın kaldırılması için metne imza attıklarını söyleyen Dilwar, “PKK yasağının ne kadar yersiz ve insanlık dışı olduğunu Almanlara anlatacağız. Temel hedefimiz bu. Şehrin merkezinde stant açtığımızda gelenlere ya da oradan geçenlerden imza alırken o kişi ve kişileri ikna etmeden imza almıyoruz. Kendimizi ve halkımızın onursal mücadelesini anlatarak verim alıyoruz” diye konuştu. 

“PKK düşüncesi ve fikriyle yeni bir yaşam felsefesidir” diyen Dilwar, “Sanat camiasından, değişik kimliklere gelin hep beraber bu haksızlığa karşı duralım” dedi. 

Şevin Sincar

Haksızlık yapılıyor

DKTM’nin eşbaşkanlığını yapan ve 26 yıldır Almanya’da yaşayan Şevin Sincar da 1993’den bu yana devam eden PKK yasağının onur kırıcı bir uygulama olduğunu vurguladı. Sincar “Kürtleri yoktan var eden PKK, Kürtlerin onurudur. Bu insani hareketin yıllardır Türkiye’yle olan ortak çıkarlar doğrultusunda kriminalize ediliyor olması akıl işi değil. Başlattığımız bu imza kampanyasıyla buna son vereceğimize inanıyorum. Yeter ki onurlu ve ahlaki bir yaşamı tercih edenler bu haksızlığa karşı seslerini çıkarsın” şeklinde konuştu. 

Almanlar ilgi gösteriyor

İmza kampanyasına Almanların da yoğun ilgi gösterdiğine dikkat çeken Sincar, “Özellikle Rojava Devrimi sonrası Kürt hareketine bakış açıları çok değişti. Hatta bazı Almanlar yanımıza gelerek bu çalışmayı yaz sezonlarında düzenlenen festivallerde de yapmamızı öneriyorlar. Böylesi güzel olumlu tepkiler de alıyoruz. Yeter ki kendimizi doğru temelde ifade edelim ve Almanya’da yaşayan tüm kesimlere ulaşabilelim” dedi.

Çalışmanın öncüsü kadınlar

Çalışmanın öncülüğünü kadınların yaptığına dikkat çeken Sincar, “Sokakta, eylemlerde ve etkinliklerde hep kadınlar yer alıyor. PKK, Önderliğimizin eseridir. Biz kadınlar Önderliğimize bağlıyız ve bu çalışmayı da sonuç alana kadar devam ettireceğiz” dedi.  

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.