PKK özgürlük için savaşıyor

Dünya Haberleri —

.

.

  • Almanya’da faaliyet yürüten Feminist Kadınlar Partisi Başkanı Margot Müller, “PKK’nin ‘terör’ örgütü olarak sınıflandırılması yanlış. Zira PKK, Ortadoğu’da kadınların özgürlüğünü, barışı ve toplumsal demokrasiyi temel alan bir konsepti teşvik ediyor. DAİŞ’e karşı savaşan da Êzîdîleri kurtaran da PKK’ydi” dedi. 

REWŞAN DENİZ 

Avusturyalı Nobel edebiyat ödüllü yazar Elfriede Jelinek ile Slovenyalı filozof Slavoj Zizek’in de aralarında olduğu 29 aydın, siyasetçi ve yazarın kurduğu Kürtlere Uluslararası Adalet İnisiyatifi’nin PKK’nin Avrupa Birliği’nin ‘terör örgütü listesi’nden çıkarılması için başlattığı imza kampanyasına yerelde siyaset yapan çok sayıda Alman politikacı da katıldı. Siyasetçiler; Antonia Mertsching, Roland Schuster, Kathrin Flach Gomez ve Margot Müller ve Lukas Eitel ile Sol Parti Gençlik Hareketi’nden  Jan Schiffer, Almanya’da 1993’ten beri uygulanan PKK yasağına son verilmesini de talep etti.

PKK listede olmamalı 

Sachsen Eyalet Parlamentosu Milletvekili Antonia Mertsching, Birleşmiş Milletler Sözleşmesi’nin "halkların kendi kaderini tayin hakkı" maddesine atıfta bulunarak, "Kürtlerin özgürlük mücadelesi ile dayanışmam da bu maddeden ötürüdür" dedi.

"2014 yılında PKK’ye bağlı birimler DAİŞ’in Kuzey Suriye’de ilerlemesini engelledi ve böylece Êzîdîlere karşı planlanan soykırımı engellemiş oldu. Bu birimler bunu yaparken NATO üyesi olan Türkiye, DAİŞ ile işbirliği yaptı" hatırlatmasında bulunan Mertsching, "PKK’nin ‘terör örgütü’ listesinden çıkarılmasını talep ediyorum" diye belirtti.  

 

Türkiye’yle iş birliğine son verin

Mannheim Sol Parti’den Roland Schuster de PKK yasağına karşı çıkarak "Alman hükümeti ve kurumları adaletsiz Türkiye devleti ile olan kankalığını artık sonlandırmalıdır. Kürt örgütlerinin ve sembollerin Alman mahkemeleri tarafından kovuşturulmaları geçmişte kalmalıdır" dedi. "Rojava’da inşa edilen demokratik toplumda Abdullah Öcalan’ın büyük emeği var" diyen Schuster, "Türkiye’de ve Ortadoğu’da demokratik ve barışçıl çözüm için Kürtlerin ve örgütlerinin kriminalizasyonuna, Öcalan’ın fikirlerinin kriminalize edilmesine son verilmesi ve Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılması şarttır" diye sıraladı. 

PKK devrimci bir hareket 

Bayern Sol Parti’den Kathrin Flach Gomez, "PKK’nin listeden çıkarılması Türkiye’nin demokratikleşmesinde ve barış sürecinde önemli yapı taşlarından biri olacaktır" dedi. Mönchengladbach Sol Parti’den Torben Schultz ise PKK’nin devrimci bir hareket olduğunu kaydederek, "Dayanışma şart, aksi takdirde yasak, sadece PKK değil tüm devrimcilerin aleyhine dönebilecektir" uyarısında bulundu.  

 

Yasak derhal kaldırılmalı

Erlangen Sol Parti’den Lukas Eitel ise şöyle konuştu: "PKK Kürdistan’da barış, özgürlük ve sosyalizm için savaşıyor, mücadele ediyor. Kürdistan ve dünya çapındaki bu hedefleri ben de destekliyorum. Almanya’nın kriminalizasyon politikası bir skandaldır. PKK yasağı Kürt, Türk ve Alman özgürlük mücadelelerine engel oluyor. Dolayısıyla bu yasak derhal kaldırılmalı."

Saldırılara bahane oluyor

Feminist Kadınlar Partisi Başkanı Margot Müller ise "PKK’nin ‘terör’ örgütü olarak sınıflandırılması yanlış" diyerek nedenlerini şöyle sıraladı: "Bu sınıflandırma sadece Kürtlere, feministlere, Uli Bez gibi bir film yapımcısına saldırıları meşrulaştırıyor, savaşa bahane oluyor. Aynı zamanda, kadın ve demokrasi düşmanlığıdır da. PKK, Ortadoğu’da kadınların özgürlüğünü, barışı ve toplumsal demokrasiyi temel alan bir konsepti teşvik ediyor ve destekliyor. Ve unutulmamalı, PKK, diğer tüm insanların korktuğu bir dönemde on binlerce Êzîdîyi kurtardı."

Türkiye’nin ekmeğine yağ sürülüyor

Sol Parti Gençlik Hareketi’nden Jan Schiffer de "Avrupa devletlerinin Kürt halkına yaptığı baskıların sona ermesi için PKK’nin AB ‘terör örgütü’ listesinden çıkarılması ilk adım olacaktır" dedi. "Kürtler sadece Kürdistan için değil, Avrupa’daki demokrasi ve özgürlükçü bir dünya için verilen mücadelenin de merkezidir" diyen Schiffer, "PKK’yi 'terör örgütü' olarak görmek, bu haklı mücadelenin karşısında duran Türk rejimin ekmeğine yağ sürmektir. Bu artık son bulmalı!" diye ekledi. 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.