Polis hak ettiğini buldu

Dünya Haberleri —

New York polisi

New York polisi

  • New York polisinin George Floyd protestolarında göstericilere şiddetle saldırması cezasız kalmadı. Yerel Mahkeme polisleri mahkum ederken 6 milyon dolardan fazla ceza kesti. 

New York’un Bronx bölgesinde yapılan ‘Siyahi Hayatlar Değerlidir’ gösterileri sırasında eylemcilere şiddetle saldıran polisler mahkeme tarafından cezalandırıldı. New York’un Bronx bölgesinde, 4 Haziran 2020 tarihinde düzenlenen George Floyd protesto gösterisinde polisin gözaltına aldığı 300 göstericiye 6 milyon doları aşan tazminat ödenecek. New York Yerel Mahkeme’sinin kararına göre, polis tarafından dövüldükleri, biber gazı sıkılarak ve orantısız şiddet kullanılarak gözaltına alındıkları gerekçesiyle New York Belediyesi 300’den fazla kişiye 21 bin 500’er dolar tazminat ödeyecek.

New York Belediyesi’nin tazminatların ödenmesi konusunda mahkemeyle uzlaştığı, kararın başka bir federal mahkeme hakimi tarafından onaylandıktan sonra yürürlüğe gireceği bildirildi.

Alakasız suçlamalara da 2500 dolar ceza

Uzlaşma şartların göre, New York Polisi tarafından gözaltına alındıktan sonra hukuka aykırı bir şekilde, ayrıca başka ilgisiz suçlarla da itham edilen protestocular, uzlaşma şartlarına göre ek olarak 2500 dolar daha fazla tazminat kazanacak. Protestocuların avukatları Ali Frick ve Doug Lieb, yaptıkları açıklamada, New York kentinin tarihinde toplu bir şekilde gözaltına alınanlarla ilgili şimdiye kadar açılan davalarda bunun kişi başına verilen en yüksek tazminat miktarı olacağını, uzlaşma kararının yargıç Colleen McMahon tarafından imzalandıktan sonra yürürlüğe gireceğini belirtti.

İnsan Hakları İzleme Örgütü Kriz Direktörü Ida Sawyer, "New York polisi, sokağa çıkma yasağı kararı alınmasından önce insanların sokağa çıkmasını, kararı protesto etmesini engelledi. Ardından sokağa çıkma yasağını barışçıl bir şekilde protesto eden insanları döverek, taciz ederek tutuklamak için bu durumu bir bahane olarak kullandılar. New York vergi mükelleflerine milyonlarca dolara mal olabilecek hiçbir gerekçesi olmayan planlı bir operasyonu yapanların haksızlığı mahkeme kararıyla ortaya çıktı " dedi. NEW YORK

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.