Polis yine 1 Mayıs'a saldırdı

.

.

  • Salgın kısıtlamaları ve İstanbul Valiliğinin yasak kararına rağmen yüzlerce kişi dört bir koldan Taksim'e yürüdü. Polis saldırılarında çok sayıda kişi darp edilerek, gözaltına alındı.

Sokağa çıkma yasağına rağmen işçiler ve emekçiler taleplerini dile getirdikleri pankartlar ile dört bir koldan Taksim'e yürüyerek 1 Mayıs'ı kutlamak istedi. Yürüyüşe katılan yüzlerce kişinin önü AKP polisi tarafından kesildi. Polis yürüyüşçülere saldırıdı, yüzlerce kişiyi gözaltına aldı.  
 
‘Faşizmi yeneceğiz’
Beyoğlu, Osmanbey, Mecidiyeköy'ün farklı noktalarından başlayan 1 Mayıs yürüyüşlerine yönelik polis saldırılarında onlarca eylemci gözaltına alındı. Gençlik Meclisleri ve Sosyalist Dayanışma Platformu üyeleri Taksim’e çıkmak için Mecidiyeköy’de buluşup yürüdüler. Polis ellerinde “Bizden çaldıklarınızı almaya geldik” ve “Faşizmi yeneceğiz” pankartı taşıyan devrimcileri önce Mecidiyeköy Meydan’da ablukaya aldı. “Yaşasın 1 Mayıs, Bijî Yek Gulan” sloganının ardından kitleye saldıran polis 19 kişiyi ters kelepçeyle gözaltına aldı.
Gençlik Komiteleri de, ellerinde “Her yerde mücadele, iktidar geçinemeyenlere”  pankartı ile Taksim’e yürüdü. Komiteler, Galatasaray Meydanı’ndaki polis barikatına “Yaşasın 1 Mayıs mücadelemiz” sloganlarıyla yüklendi. Gençlik Komiteleri üyeleri Galatasaray’da sert polis saldırısıyla karşılaştı. Polis çok sayıda üniversite öğrencisini göz altına aldı.
 
ESP’li Tümüklü gözaltına alındı
“Her yer Taksim, her yer direniş” sloganlarıyla Taksim’e yürümek isteyen Limter-İş, İnşaat-İş, Dev Yapı-İş, Dev Turizm-İş, Genç İşçi Derneği ve BİK üyelerine polis saldırdı. Müdahalede ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü de darp edilerek gözaltına alındı.
 
Sıraselvilerde yürüyenler gözaltına alındı
Mücadele Birliği okurları da Sıraselviler Caddesi’nden Taksim Meydanı’na ellerinde “Taksim’de ısrar devrimde ısrardır” pankartla yürüdü. Eylemcilere saldıran polis çok sayıda kişiyi göz altına aldı.
"Bu pisliği devrim temizler" pankartıyla Tarlabaşı'ndan Taksim'e yürüyen 4 Kaldıraç okuru da polis engeli sonrası gözaltın alındı. 
 
‘Bijî Yek Gulan'
Birleşik İşçi Kurultayı da Mecidiyeköy Meydan'dan Taksim'e yürümek istedi. "Bijî yek gulan" sloganları ile yürüyen kitleye saldıran polis çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Devrimci Anarşist Faaliyet üyesi yaklaşık 10 kişi de Mecidiyeköy den Taksim’e çıkmak isterken gözaltına alındı
 
Yerlerde sürüklendiler 
Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu üyesi 4 kadın Mecidiyeköy ortaklar caddesinden sloganlar eşliğinde taksime çıkmak isterken gözaltına alındı. "Yaşasın bir Mayıs yaşasın sosyalizm" pankartı ve "1 Mayıs'a 1 Mayıs alanındayız" sloganları eşliğinde yürüyen 4 kadın darp edilip, yerlerde sürüklenerek gözaltına alındı.
Yeni Demokrat Gençlik (YDG) ve Partizan üyesi 7 kişi Mecidiyeköy Ortaklar Caddesi’nden Taksim’e yürümek istedi. "Zafer direnen işçilerin olacak", "Bijî Yek Gulan" sloganları eşliğinde Mecidiyeköy Meydana gelen 7 kişi polisler tarafından darp edilerek gözaltına alındı. Gençler gözaltı aracına bindirilinceye kadar sloganlar eşliğinde direndi.
 
Dolmabahçe’den Gümüşsuyu’na yürüdüler
Dolmabahçe’de bir araya gelen Umut Sen üyeleri Gümüşsuyu’na kadar yürüyerek Taksim Meydanı’na çıkmak istedi. Önleri polis tarafından kesilen yaklaşık 20 kişi polis tarafından darp edilerek gözaltına alındı. İSTANBUL

 

 

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.