Qers’te başarı kadınların

Kadın Haberleri —

Gülcan Alp

Gülcan Alp

  • Bu seçimle yokluk, yolsuzluk, tecrit, tutsaklık, hakaret, işkencenin son bulacağını vurgulayan Yeşil Sol Parti Qers (Kars) Milletvekili adayı Gülcan Alp, Qers’te kadınlarla omuz omuza çalışma yürüttüklerini; kadınlarla başaracaklarını söyledi.

Qers’in 185 bin seçmeni bulunuyor. Üç milletvekili çıkartacak olan Qers’te Kürtlerin yanı sıra Azeriler ve Terekemeler de yaşıyor. ANF'ye konuşan Yeşil Sol Parti adaylarından Gülcan Alp, Qers’te kadınlarla omuz omuza çalışma yürüttüklerini belirterek, kadınların kendisini sahiplenmesinin onur verici olduğunu söyledi. Kadınlarla başaracaklarını vurgulayan Alp, “Bu seçimle yokluk, yolsuzluk, tecrit, tutsaklık, hakaret, işkence son bulacak. Bu gücümüz vardır, halkımız, kadınlarımız, gençlerimiz buna hazırdır” dedi. 

Halk her şeyin farkında

Meclis’te halkın iradesini en güçlü şekilde ortaya koyabilmek için oylara sahip çıkacaklarını kaydeden Alp, şöyle devam etti: “Halkımız her şeyin farkındadır, tercihini en doğru şekilde yapmıştır, sadece gün saymaktadır. Her eve ulaşmaya; demokrasiyi, antidemokratik bir iktidarın gölgesinde anlatmaya çalıştık. Bu zorluklar hiçbir şekilde irademizi kıramaz, gücümüzü tüketemez. Bıkmadan yorulmadan Yeşil Sol Parti’yi, değerlerimizi, anlatmamız ve halkımızı da dinlememiz gerekiyor. Depremde yaşanan acılar, bu iktidarın her gün yeniden ürettiği yalan yanlış haberler de üzerine eklenince halkımız tabii ki mutsuz ama bizimle buluştuklarında gerçekten umutlular, biz de onlardan güç alıyoruz.”

Qers değişime hazır

Qers’teki meslek örgütlerini, STK’ları ve yerel yapıları ziyaret ettiklerini söyleyen Alp, şunları ekledi: “Sandığa umutsuz olduğu için gitmeyen seçmenimiz pek yok açıkçası, bize güveniyorlar, değişime hazırlar, biz de göreve hazırız. Bizler buradayız, Yeşil Sol Parti’deyiz, halkımız için buradayız. Biz değiştirebiliriz, biz dönüştürebiliriz. Herkes oyunu kullansın ve oyuna sahip çıksın.” 

* * *

Erzirom Kürtlerindir de

Yeşil Sol Parti Erzirom (Erzurum) adaylarından adayı Meral Danış Beştaş, "Erzurum’un farklı bir kimlikle anılması, Kürtlerin görünmezden gelinmesinden büyük bir şikayet var. Bunun görünür olması için çabalıyoruz. Erzurum’dan en az iki vekil çıkaracağız" dedi.

Geçirdiği trafik kazası nedeniyle son haftada seçim çalışmalarına aktif katılabilen Yeşil Sol Parti Erzirom adaylarından Meral Danış Beştaş, Kürtlerin rolüne işaret etti. MA'dan Berivan Kutlu'ya konuşan Beştaş, “Hem Kurdistan illerinde hem de Türkiye’de iyi bir hava var. Coşku, kararlılık var. Halkın sahiplenişi muazzam düzeyde. Kurdistan illerinde daha önce aldığımız vekil sayısını arttırmak istiyoruz. Halkın da sahiplenişi de bu şekilde” dedi.

Erzirom’da seçim havasının iyi olduğunu belirten Beştaş, “Halkın sahiplenişi çok yüksek. Erzurum’un farklı bir kimlikle anılması, buradaki demokratların, Kürtlerin görünmezden gelinmesinden büyük bir şikayet var. Hem halk hem bizler bunun görünür olması için çabalıyoruz. Erzurum’dan en az iki vekil olarak gitmeyi hedef olarak koyduk önümüze. Farklı kimlikler var ve bu kimliklerin eğilimleri farklı olabilir. Biz Erzurum’da iyi bir hava yakaladık” diye konuştu.

 Kürtlerin seçimde belirleyici olduğunu ifade eden Beştaş, şunları söyledi: “Kürtlerin isteklerini karşılamayanları Kürtler tanımadı fakat AKP din üzerinden bazı kimselerin oyunu alabildi. Kürtler, AKP’nin vaatlerinin ne kadar boş olduğunu, o maskenin düştüğünü iyi bir şekilde gördü. Ortakları ırkçı bir dille, Kürtleri yok sayan, Kürtlere yönelik cinayetleri bile meşru gören bir yerden konuşuyor. Kürtler özellikle cumhurbaşkanlığı seçimlerini belirleyecektir. Biz ittifak olarak bir oy Yeşil Sol Parti’ye, bir oy Kılıçdaroğlu’na; yani faşizmi geriletmeye diye bir karar aldık. Sonucun iyi olacağını biliyoruz. En az 100 vekil hedefimiz var.”

ERZURUM

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.