Rojava’nın etrafında kenetlenelim 

Dünya Haberleri —

.

.

  • Türk devletinin işgal saldırılarına karşı Cumartesi günü dünya çapında yapılacak protestolara katılım çağrısı yapan Abya Yala Defend Kurdistan aktivistleri, halkların umudu olan Rojava’ya herkesi sahip çıkmaya davet etti.

BARIŞ BALSEÇER

Kürtler ve dostları, Türk devletinin işgal saldırılarına tepki göstermek ve Rojava’yla dayanışmak için Cumartesi günü Arjantin, Bolivya, Ekvador, Meksika, Avusturalya, İngiltere, Yunanistan, Kıbrıs, İsveç, Fransa ve Almanya gibi onlarca ülkede sokaklara çıkacak. Eylem yapılacak kentlerden bazıları ise şunlar: Berlin, Celle, Frankfurt, Freiburg, Hamburg, Koblenz, Leipzig, Saarbrücken, Stuttgart, Köln, Wuppertal, Londra, Paris, Marsilya, Montpelier, Toulouse, Bordeaux, Aarau, Bellinzona, Fribourg, Cenevre, Luzern, St-Gallen ve Zürih. 

 

Alberto Colin

Latin Amerika’dan destek

Latin Amerika’da ise Kürdistan temalı duvar resimleri, seminerler, pankart asma gibi etkinlikler ile işgal saldırılarına dikkat çekilecek. “Kürdistan’ı savun-devrimi savun” sloganıyla yapılacak eylemlere katılım çağrısı yapan Latin Amerika’da faaliyet yürüten Abya Yala Defend Kurdistan Komitesi’nde yer alan aktivistler gazetemize konuştular.

Küresel mücadele görev

Meksika’dan Alberto Colin, “Kürdistan'ı savunmak, mevcut baskı koşullarını dönüştürmeye kendini adamış insanlar olarak toplumsal ve siyasi bir sorumluluk almak anlamına geliyor” dedi. Amaçlarının Demokratik Konfederalizm etrafında bir araya gelen binlerce insanın var olduğunu göstermek olduğunu vurgulayan Colin, “İşgale karşı Rojava Devrimi’ni savunmak ve küresel mücadele hepimiz için bir ihtiyaç ve görevdir” diye konuştu.

Saldırılar NATO onaylı

Arjantin’den mesaj yollayan gazeteci ve yazar Leandro Albani de Rusya’ya tepki gösteren devletlerin Güney Kürdistan ve Rojava topraklarını işgal eden Türkiye’ye sessiz kaldığına dikkat çekerek, bunu “çifte standart” olarak değerlendirdi. Türk devletinin devam eden işgal saldırılarının NATO’dan onay alınarak gerçekleştirildiğinin altını çizen Albani, Türk devletinin işlediği insanlık ve savaş suçlarına karşı cezasızlık politikasının yürürlükte olduğunu vurguladı. 

Rojava umut oldu

Meksika’nın Chiapas eyaletinden Jasiel ise Rojava Devrimi’nin Latin Amerika'nın derin tarihiyle benzeştiğini ifade ederek, şunları söyledi: “Rojava Devrimi, eşitler toplumu hayalinin yüzyıllar boyunca sürmeye devam ettiğini ortaya koyuyor. Üçüncü Dünya Savaşı'nın ortasında, Ortadoğu'nun şiddet dolu ortamında, en zor koşullarda ve durumlarda bile devrimin filizlenebileceği konusunda bizlere ce

Leandro Albani

saret ve umut veriyor.”

Yaşamı savunuyoruz

Abya Yala’ya bağlı kolektiflerden Ekvador’daki Desde El Margen grubu ise “Rojava Devrimi, 1994'teki Zapatista ayaklanmasında olduğu gibi örgütlenmenin yeni yollarının olduğunu gösteriyor. Türkiye'nin Rojava’ya yönelik saldırıları karşısında devrimi savunmak için eylemde olacağız. Çünkü Kürt devrimini savunmak, yaşamı savunmaktır” dedi.

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.