Rüşdi solunum cihazından çıkarıldı

Dünya Haberleri —

  • Yazar Salman Rüşdi, New York’ta bıçaklanmasından bir gün sonra destek için bağlandığı solunum cihazından çıkarıldı ve konuşmaya başladı. 

Menajeri Andrew Wylie daha önce yaptığı açıklamada Rüşdi’nin karaciğerinden darbe aldığını, kolundaki sinirlerin koptuğunu ve bir gözünü kaybedebileceğini bildirmişti.

Cuma günü bıçaklanmıştı

75 yaşındaki Rüşdi 12 Ağustos’ta New York’taki Chautauqua Enstitüsü sahnesine konuşmacı olarak çıktığı sırada bıçaklı bir saldırıya uğramış ve ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştı. 

Ölüm tehditleri alıyordu

Şeytan Ayetleri kitabı nedeniyle 1989 yılında hakkında “ölüm fetvası” verilen ve tehdit edilen Rüşdi, uzun yıllar gizlenmek zorunda kalmıştı. Rüşdi, 2000 yılından bu yana ABD’de yaşıyor. 

Saldırgan suçüstü yakalandı

Öte yandan olay yerinde suçüstü yakalanan California doğumlu saldırgan Hadi Matar, New York’ta çıkarıldığı ilk mahkemede planlı hareket ettiği yönündeki suçlamaları kabul etmedi. Rüşdi’ye karşı ikinci dereceden cinayete teşebbüs ve bıçaklı saldırı düzenlemekle suçlanan 24 yaşındaki Matar, suçsuz olduğunu iddia etti. Bölge başsavcısı ise Matar’ın Rüşdi’yi yaralamak üzere kasten hareket ettiğini, yazarın konuşma yapacağı etkinlikten bir gün önce sahte kimlikle enstitüye geldiğini ve önceden giriş izni aldığını tespit edildiğini aktardı. Başsavcının talebi üzerine hakim ise zanlının kefelatsiz tutuklanmasına hükmetti.  NEW YORK 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.