Rusya'da okula silahlı saldırı

  • Rusya’nın İzhevsk kentinde dün silahlı bir kişi bir okulda etrafa ateş açarak en az 13 kişiyi öldürdü ve çok sayıda kişiyi de yaraladı. Saldırıda hayatını yitirenlerden en az 7’si çocuk.

 Rus yetkililer, ölenler arasında 2 öğretmen ve 2 de güvenlik görevlisi olduğunu söyledi. Yetkililer, kanlı saldırı nedeniyle 29 Eylül'e kadar bölgede yas ilan edildiğini açıkladı.

Saldırgan intihar etti

Haber hazırlandığı sırada saldırıdan sonra intihar eden saldırganın kimliği ve neden böyle bir saldırıya girişmiş olabileceği henüz bilinmiyordu. Bazı kaynaklar saldırganın kimliğini Ruslan Zinin olarak açıkladı ve saldırganın 25 yaşında olduğunu ileri sürdü. Ancak resmi makamlar bu bilgiyi doğrulamadı. 

Nazi sembollü tişört giyiyordu

Resmi haber ajansı TASS da soruşturmayı yürüten yetkililere atıfla, saldırganın üzerinde Nazi sembolü olan bir tişört ve kar maskesi giydiğini yazdı. Bölge milletvekillerinden biri ise saldırganın 2 tabanca taşıdığını söyledi. 

Çocuklar sıraların altına saklandı

Rus medyası ateş açıldığı sırada okulda yaşanan paniğin görüntülerini internetten paylaştı. Bazı görüntülerde yerlerde kan birikintileri, camlarda kurşun delikleri ve sıraların altında saklanan çocuklar görülüyor.   İZHEVSK

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.