Rusya gaz sevkiyatını yine durdurdu

Dünya Haberleri —

  • Rus enerji devi Gazprom, Almanya’ya Kuzey Akım 1 boru hattı üzerinden doğalgaz sevkiyatını bakım çalışmaları gerekçesiyle 3 günlüğüne durdurdu.

 Gazprom’a göre dün başlayan kesinti mevcut tek kompresörde yapılması gereken bakım çalışması nedeniyle yapıldı. Rusya’dan Almanya’ya 3 Eylül Cumartesi gününe kadar doğalgaz akışı olmayacak. Rusya, aynı hattan gaz sevkiyatını Haziran’da yüzde 40’a, geçen ay da yüzde 20’ye kadar düşürmüştü. 

Yaptırımlara karşılık yapıyor

Enerji krizinin ağırlaşmasını ve resesyon yaşanmasını bekleyen Avrupa hükümetleri, Rusya’nın uygulanan Batı yaptırımlarına misilleme olarak kesintiyi uzatabileceğinden endişe ediyor.

Gaz depoları dolu

 Almanya’nın enerji piyasasını düzenleyen kurumu Bundesnetzagentur’un (BNetzA) Başkanı Klaus Müller ise Almanya’da şu an doğal gaz depolarının doluluk oranın yaklaşık yüzde 85 olduğunu ve bu nedenle olası kesintilere daha hazırlıklı olduklarını belirtti. 

Müller, “Kışın, stoktaki gazı kullanabiliriz. Gaz tasarrufu yapıyoruz. Böyle de devam etmemiz gerek. Sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) terminalleri yolda. Belçika, Hollanda, Norveç (ve yakında Fransa) sayesinde gaz akışı gerçekleşiyor” dedi.  MOSKOVA/BERLİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.