Rusya Ukrayna'nın 4 bölgesini ilhak etti

Dünya Haberleri —

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin

  • Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dün Ukrayna'nın Herson, Zaporijya, Donetsk ve Luhansk bölgelerinin resmen Rusya Federasyonu'nun “4 yeni bölgesi” olarak ilan etti.

 

Ukrayna'daki Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya bölgelerinin Rusya'ya katılmasına yönelik dün Kremlin Sarayı'nda bir tören düzenlendi. Törende bir konuşma yapan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin "Rusya'nın yeni 4 bölgesi daha oldu" dedi. Bu bölgelere Moskova'nın atadığı temsilcilerin de katıldığı imza töreninde Putin, dört bölgenin Rusya'ya katılmasını "milyonlarca insanın kararı" olarak niteledi. Törenden bir gün önce de Putin, bu 4 bölgenin bağımsızlıklarını tanıyan kararnameleri imzalamıştı.

Zaporijya’da saldırı 

Törenden saatler öncesi ise Rusya’nın ilhak ettiği kentlerden Zaporijya’da bir sivil araç konvoyuna yönelik füze saldırısında en az 23 kişi hayatını kaybetti, 28 kişi de yaralandı. Saldırıya dair Ukrayna ile Rusya ise birbirini suçladı.

Referandumdan ‘evet’ çıkmıştı

Herson, Zaporijya, Donetsk ve Luhanskyapılan referandumlarda Salı günü Rusya'ya bağlanma kararı çıkmıştı. Ukrayna ile ABD, AB, NATO ve BM ise ilhakı tanımayacaklarını belirtiyor. 

MOSKOVA

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.