Rusya’nın kaybı 89’a yükseldi

Dünya Haberleri —

Rusya

Rusya

  • Ukrayna’nın Makeyevka’da Rus askerlerin üslendiği okula yaptığı füze saldırısında ölü sayısı 89'a yükseldi. Cep telefonu sinyallerinin füzelerin hedefe kilitlenmesinde belirleyici olduğu açıklandı.

Rusya Savunma Bakanlığı, Makeyevka yakınlarında ölen Rus askerlerinin sayısının 63’ten 89’a yükseldiğini açıkladı. Ukrayna ise bu rakamın en az 400 olduğunu, 300 askerin de yaralandığını iddia ediyor. Ölüm haberlerinin duyulması ardından Rusya’nın bir çok kentinde isimsiz kahraman anıtlarına çiçek bırakılarak ziyaretler gerçekleşiyor. 

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk'in ikiz şehri Makeyevka'da bir meslek yüksekokulundaki geçici kışlaya dört Ukrayna füzesinin isabet ettiğini kaydetti. ABD yapımı HIMARS çoklu roketatar sisteminden atılan 6 füzeden 2'sinin Rus hava savunma sistemlerince vurulduğu belirtildi. 

Cep telefonu ile yer tespiti

Bakanlık, resmi bir soruşturma başlatılmış olmasına rağmen, saldırının ana nedeninin askerlerin cep telefonlarını yasadışı bir şekilde toplu olarak kullanmaları olduğunu bildirdi. 

Açıklamada "Bu faktör düşmanın füze saldırısı için askerlerin bulunduğu yerin koordinatlarını takip etmesine ve belirlemesine olanak sağladı. Gelecekte benzer trajik olayların yaşanmaması için şu anda gerekli önlemler alınmaktadır. Soruşturma sonucunda, suçlu yetkililer adalet önüne çıkarılacak" denildi.

Ukrayna'nın askeri saldırıları hakkında nadiren yorum yapan Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskiy, salı günü Rusya'nın büyük bir saldırı başlatacağını söylediği bir video konuşmasında saldırıdan bahsetmedi.

Kayıplar daha yüksek olabilir

Rus milliyetçisi blog yazarları ve bölgedeki bazı Rus yanlısı yetkililer ölü sayısını yüzlerle ifade etse de bazıları bu tahminlerin abartılı olduğunu söylüyor.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Stratejik İletişim Ofisi'nden yapılan açıklamada da Donetsk bölgesinde Makeyevka şehrinde kışla olarak kullanılan bir merkeze yapılan saldırı sonucu yaklaşık 400 Rus askerin öldüğü iddia edilmişti. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.