Samanın fiyatı 1.250 TL’ye çıktı

  • Kuraklık nedeniyle başta Kürt kentleri ile Konya Ovası olmak üzere Türkiye’nin birçok noktasında saman sıkıntısı var. Geçen yıl tonu 500 lira olan samanın fiyatı bu yıl 1.250 liraya yükseldi.

Çiftçinin ucuza temin ettiği saman artık yatırım aracına dönüştü. Kuraklık nedeniyle başta Kürt kentleri ile Konya Ovası’nda saman sıkıntısı var. Geçen yıl tonu 500 lira olan saman bu yıl 1.250 liraya yükseldi.

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, kış aylarında bu fiyatın 2 bin lirayı geçeceğine dikkat çekerek, ‘’Saman artık yatırım aracı haline geldi. Parası olan samana yatırıp kâr etme peşinde” dedi.

Sözcü Gazetesi’nin haberine göre Bakırlıoğlu, “Saman fiyatındaki artış hayvan yetiştiricilerini zor durumda bırakıyor. Samanın fiyatının bu kadar yükselmesi anlaşılır gibi değil. Yetiştiriciler bu durumun stokçulardan kaynaklandığını belirtiyorlar. Üretici, yetiştiricinin parası olmadığı için bugünden saman alıp deposuna koyamıyor. Artık saman yatırım aracı haline gelmiş. Parası olan samana yatırıp kâr etme peşinde. Patates, soğan depolarını basanların, önce saman stokuna çözüm bulması gerekiyor.”   ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.