Savaşa karşı 1 Mayıs'a

 KESK Eşbaşkanı Mehmet Bozgeyik

 KESK Eşbaşkanı Mehmet Bozgeyik

  •  KESK Eşbaşkanı Mehmet Bozgeyik, 8 Mart ve Newroz’da açığa çıkan coşkunun 1 Mayıs alanlarında karşılık bulacağını belirterek, savaşa, işsizliğe ve yoksulluğa karşı birlikte direnileceği gibi değişimin de birlikte gerçekleştirileceğini söyledi. 

 

AKP-MHP blokunun, içerideki yönetememe krizini seçimlere doğlu işgalci saldırganlıkla örtme çabasına karşın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Newroz’da açığa çıkan mesaj ve mücadele kararlılığı 1 Mayıs’a taşınıyor. Tüm kentlerde coşkuyla kutlanması beklenen 1 Mayıs İşçi Bayramı öncesi, siyasal ve toplumsal muhalefet hazırlıklarına hız verdi.

MA'dan Fırat Can Arslan'a konuşan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Eşbaşkanı Mehmet Bozgeyik, “Eşitlik, özgürlük ve adalet isteyen milyonlarca emekçi, kadın ve genç, baskı politikalarına karşı Newroz alanların taleplerini yükseltti. 8 Mart ve ardından gelen 21 Mart’ın motivasyonu, 1 Mayıs’ta daha belirgin bir biçimde karşılık bulacak” dedi.

Kaynaklar savaşa akıyor

Ekonomik krize işaret eden Bozgeyik, yükselen enflasyon ve yoksullaşmaya dikkat çekti. Bozgeyik, buna rağmen hala ülke kaynaklarının savaş politikalarına harcandığını söyledi. Bozgeyik, "Irak’a yönelik başlatılmış olduğu saldırılarla da kaynaklarımız emekçilerin acil ihtiyaçlarını karşılamak yerine yine savaşa harcanıyor” dedi.

Birlikte değiştireceğiz

Yoksulluğa, savaşa, sömürüye, baskılara ve güvencesizliğe karşı mücadeleyi büyütmek için 1 Mayıs'ta alanlarda olacaklarını dile getiren Bozgeyik, şöyle devam etti: “Kürtler, Aleviler, emek-demokrasi ve meslek örgütleri gibi tüm toplumsal kesimlerle, ‘Birlikte değiştireceğiz’ şiarıyla 81 ilde eylem ve mitingler düzenleyerek, iktidarın politikalarını teşhir etme ve yeni bir toplumsal yaşam inşa etme taleplerimizi yükselteceğiz. Bu düzeni birlikte değiştireceğiz.” 

Tabanını konsolide edemiyor

İktidarın yönetememe krizinin derinleştiğini ve giderek belirginleşen çöküş sürecinde olduğunu bvurgulayan Bozgeyik, “Türk-İslam sentezci, faşist, popülist, otoriter bu rejimin 20 yıldır uyguladığı politikalar artık sonuç vermezken, kendi tabanını da konsolide edemiyor. Bu nedenle Newroz sonrasında başlatmış olduğu gözaltı ve tutuklama operasyonları ile HDP’ye açılan kapatma davası gibi baskı politikalarını arttırarak ömrünü uzatmaya çalışıyor. Artık ne yapsalar da AKP-MHP iktidar bloku çöküşten kurtulamayacak. Türkiye halklarının artık bu iktidardan kurtulması gerekiyor” şeklinde konuştu.

1 Mayıs gösterge olacak

Türkiye’nin demokratikleştirilmesi, toplumsal muhalefetin önündeki engellerin kaldırılması ve eşit yurttaşlığın güvence altına alınması için AKP-MHP iktidarından uzaklaşmak gerektiğini kaydeden Bozgeyik, şunları ifade etti: "Bu açıdan 1 Mayıs, seçime giderken toplumsal muhalefet açısından bir final niteliği taşıyor. Ezilenlerin ortak mücadelesini yükselttiği ve asgari müştereklerde alanlarda yan yana durduklarının bir göstergesi olacaktır. KESK olarak 21 Mart'ta nasıl kitlesel bir katılım sağladıysak 1 Mayıs’ın da güçlü bir biçimde geçmesi açısından hazırlıklarımıza başladık. Mahallelerde, iş yerlerinde, pazarlarda ve diğer tüm toplumsal alanlarda yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bu düzende artık yaşamak istemiyoruz. Yeni bir toplumsal yaşamı inşa etme noktasında herkesi mücadeleye davet ediyoruz.”  İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.