Şehba’dan Til Temir’e kadar bombardıman

  • Kuzey-Doğu Suriye’nin bazı bölgelerini işgal altında tutan Türk devleti, diğer alanlara yönelik saldırılarını da sürdürüyor.

 

Türk devleti son aylarda Şehba, Eyn İsa, Girê Spî, Til Temir ve Efrîn’e yönelik saldırılarını tırmandırdı. Siviller ve sivil alt yapıların hedef alındığı saldırılarda, ağır savaş suçları işlendi. Neredeyse bombalamanın olmadığı gün yok gibi.

Til Temir, Eyn Îsa ve Micbic’e bağlı sivil yerleşim alanları yoğun bir saldırıya maruz kaldı.

16 Ağustos’ta Til Temir Askeri Meclisi savaş uçakları ile hedef alınırken, Eyn Îsa ve Minbic köylerine yönelik aralıksız bir şekilde obüs ve havanlarla bombalandı.

Eyn Îsa hattında M4 uluslararası karayolu ile Mieleq, Seyda, Dibis, Hoşan ve Xalidiyê köyleri, günlerdir Türk devletinin saldırılarına uğruyor.

Türk ordusu, sadece Ağustos’ta 60 kez ateşkesi ihlal ederek Girê Spî kırsalını bombaladı.

Minbic’in kırsal alanları son bir haftadır neredeyse aralıksız bir şekilde bombalanıyor. Kentin özellikle kuzeydoğu ve güneyindeki Seyada, El Cemûsiyê, Mezraet el Dilwan, Yasin el Ereb, Qirt Wêran, Girhuyuk, El bû Heyc, Um Edese, Kawiklî, El Boxaz, El Yalani, Toxar, Erîma, Hoşeriyê, Um Miclud, Dendenliyê, Mezraet El Fawaris köyleri ve El Fazris tarlaları hedef alınıyor. Bu yerleşim birimlerine son bir hafta içerisinde en az 211 havan ve obüs atıldı. Saldırılarda çok sayıda ev, bahçe ve tarım arazisi zarar gördü.

Geçen ay içerisinde Efrîn ve Şehba’ya yönelik onlarca kez saldırı düzenlendi. Saldırılar hemen her gün gerçekleşti.  Efrîn’in Şêrawa ilçesine bağlı Benê köyü, dün saat 11.00 sıralarında bombalandı. Saat 08.20 sıralarında ise Şehba bölgesindeki Til Rifet ilçesi ve Eyn Deqnê köyü yoğun bir şekilde bombalandı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.