Şehîd Hêjar'a çarptılar

YJA-Star gerillası

YJA-Star gerillası

  • Şehîd Hêjar savaş mevzileri çevresine yerleşmek isteyen Türk askerlerini sabotaj taktiği, ferdi silahlar ve el bombalarıyla vuran gerilla, 8'ini öldürdü, 3'ünü ise yaraladı. İkinci denemelerinde de gerilla müdahalesiyle karşılaşan Türk askerleri, geri çekilmek zorunda kaldı. 

Türk ordusu, Direniş Alanları’nı 28 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla, 63 kez savaş uçakları ve helikopterlerle, yüzlerce kez de obüslerle bombalamasına rağmen YJA Star öncülüğünde yapılan eylemlerde, 18 Türk askeri öldürüldü, 5'i yaralandı. 
HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, saldırı ve eylemlerle ilgili şu bilgiler verildi:

Avaşîn Bölgesi

* Werxelê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerine 26 Mayıs günü saat 12.20’de patlayıcılarla saldırmak isteyen Türk askerlerine sabotaj taktiğiyle müdahale edildi. Hareket halinde olan işgalciler saat 12.45’te ferdi silahlarla hedeflenerek tekrar vuruldu. Savaş mevzilerine saldırmak isteyen işgalciler, saat 13.00’te sabotaj taktiğiyle ve saat 13.15’te de ağır silahlarla vuruldu. Bu eylemler sonucunda en az 3 Türk askeri öldürüldü, 2'si yaralandı. Aynı zamanda üzerlerine gidilerek 1 adet MPT 55 piyade tüfeği ve 1 adet kulaklığa el konuldu. Ölüleri alandan uzaklaştırmak için gelen helikopterler ateş altına alınınca alandan uzaklaşmak zorunda kaldı.
* Türk ordusu, 26 Mayıs günü Werxelê Direniş Alanı’nı 11 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla bombaladı. Aynı zamanda alan savaş uçakları ve saldırı helikopterleriyle 23 kez bombalandı. 

Zap Bölgesi

* YJA Star gerillaları, 26 Mayıs günü saat 17.00’de Şikefta Birîndara Direniş Alanı’na bağlı Kevirêkûn savaş mevzileri çevresindeki Türk askerlerini suikast taktiğiyle vurdu; 1'ini öldürdü. 
* Şehîd Şahîn Direniş Alanı’nın Şehîd Berxwedan savaş mevzileri çevresindeki Türk askerleri 26 Mayıs günü saat 15.30’da suikast taktiğiyle vuruldu; 1'i öldürüldü.
* Kurêjahro Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri çevresindeki Türk askerleri, 26 Mayıs günü saat 14.50’de suikast taktiğiyle vuruldu; 1'i öldürüldü.
* YJA Star gerillaları, 26 Mayıs günü saat 16.55’te Girê FM Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri çevresindeki askerleri suikast taktiğiyle vurdu; 1'ini öldürdü. Aynı gün saat 18.15’te suikast taktiğiyle tekrar vurdu; 1'ini daha öldürdü. 
* Türk ordusu, 26 Mayıs günü Şehîd Hewrê, Şehîd Berxwedan ve Şikefta Birîndara savaş mevzilerini 13 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla bombaladı.

Metîna Bölgesi

* Girê Hakkarî Direniş Alanı’nın Şehîd Hêjar savaş mevzileri çevresine 25 Mayıs günü saat 05.55’te yerleşmek isteyen Türk askerleri,  sabotaj taktiği, ferdi silahlar ve el bombalarıyla vuruldu; 8'i öldürüldü, 3'ü ise yaralandı. Aynı gün saat 14.30’da savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen Türk askerleri, ferdi silahlarla tekrar vurulunca bir kademe geri çekilmek zorunda kaldı.
* Türk ordusu, 26 Mayıs günü saat 14.00’te Girê Hakkarî Direniş Alanı’nı bombalamak için saldırı helikopterlerini gönderdi. Helikopterler yoğun ateş altına alınınca alandan uzaklaşmak zorunda kaldı. Aynı gün Kürtçe konuşan kontraların da katıldığı Türk askerleri, Şehîd Hêjar savaş mevzilerini 4 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla bombaladı.
* Girê Ortê’ye bağlı Şehîd Agir boğazına 26 Mayıs günü yerleşmek isteyen Türk askerleri, 2 kez sabotaj taktiğiyle vuruldu; 2'si öldürüldü. 
* Zap'a bağlı Çemço, Saca, Çiyareş, Şehîd Şemdîn, Kurojahro, Şehîd Şahin ve Karker alanları, 26 Mayıs günü  saldırı helikopterleri, sınır hattındaki karakollardan atılan obüslerle yüzlerce kez ve 29 kez de savaş uçaklarıyla bombalandı. 
* Garê bölgesine bağlı Xêrê ve Deşta Kafya alanları, 26 Mayıs günü savaş uçaklarıyla 5 kez bombalandı.
* Metîna'ya bağlı Êdinê ve Seraro köylerinin çevresi ile Girê Hakkarî, Girê Şehîd Viyan ve Şehîd Şoreş alanları, 26 Mayıs günü sınır hattındaki karakollardan atılan obüslerle; Girê Hakkarî ve Şehîd Viyan alanları 6 kez de savaş uçaklarıyla bombalandı. BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.