Şehitlere sözümüz var

Yurt Dışı Haberleri —

Marsilya Paris katliamları anması

Marsilya Paris katliamları anması

  • Almanya, Fransa ve İsviçre’de Paris’te 9 Ocak 2013'te katledilen Sakine Cansız, Fidan Doğan, Leyla Şaylemez ile 23 Aralık 2022'de katledilen Evîn Goyî, Mîr Perwer ve Abdurrahman Kızıl için anma etkinlikleri düzenlendi.

Almanya’nın Stuttgart, Freiburg, Nürnberg kentlerinde TJK-E öncülüğünde düzenlenen anmalara yüzlerce kişi katıldı. Stuttgart Kulturhaus’da şehit Mîr Perwer ve Abdurrahman Kızıl’ın yakınlarının da katıldığı anmada Kürdistan Şehit ve Kayıp Aileleri Derneği (KOMAW) adına konuşan Şengê Kahraman, “Kürt anneleri olarak düşmanın katliamları karşısında yılmayacağız. Acılarımız bizi aynı zamanda güçlendiriyor. Serok Apo’ya, şehitlere olan sözümüzü yerine getireceğiz” dedi. 

Stuttgart’taki Anma

Boyun eğmeyeceğiz

Anmada Stuttgart’taki şehit aileleri sahneye çağrıldı. Mîr Perwer’in halası Mihra Aydın, “Bu acı tüm Kürt halkının acısıdır, şehitler yüreğimizde yaşıyor. Kürtler baskı ve zorlamalara  boyun eğmeyecek” dedi. Abdurrahman Kızıl’ın yeğeni Deniz Babir ise “Şehitler her zaman rehberimiz olmuştur. Paris’te ikinci katliam ile bizler bir kez daha sindirilmek istendik. Bu baskı katliamlarınıza karşı asla boyun eğmeyeceğiz. Önder Apo özgür olana kadar mücadelemize devam edeceğiz” diye konuştu. Medya Savunma alanlarında şehit düşen Seher Deniz’in (Xatica Ateş) kızkardeşi Gulistan Ateş de şehitlerin mücadelelerini devraldıklarını ve sonuna kadar devam edeceklerini söyledi. Konuşmaların ayakta alkışlandığı anmada sık sık “Şehit namirin”, “Biji Serok Apo” sloganları atıldı. Sinevizyon gösteriminin yapıldığı anmada Ozan Cömert stranlar seslendirdi.

Özgürlük yolunu çizdiler

Freiburg’da yapılan anmada konuşan TJK-E üyesi Bêrîtan Amanos, Sakine Cansız ve Evîn ile olan paylaşımlarını aktararak “Bu arkadaşlar, bizim özgürlük haritamızın kollarıdır” dedi. Evîn Goyî’nin ailesi adına Yadê Fatê, şehit Evîn’in, yaşamı boyunca hep öğretici olduğunu, aynı zamanda bir öğrenci olmayı da bildiğini ifade etti. KCDK- E Eşbaşkanı Yüksel Koç ise, “Mîr Perwer’in katledilmesi, Kürt sanatına olan düşmanlığı bir kez daha gözler önüne serdi. Abdurrahman Kızıl bir yurtsever olarak halkı için ömrü boyunca bedel ödedi” dedi.

Nürnberg Demokratik Kürt Toplum Merkezinde yapılan anmada konuşan Naime Qamışlo, Türk devletinin Kürtlere yönelik soykırım saldırılarına dikkat çekerek, mücadelenin önemine vurgu yaptı. 

Bayrak asla yere düşmeyecek

Fransa’nın Marsilya, Lyon ve Paris’in Villers Le Bell banliyösünde de anmalar gerçekleşti. Marsilya la Roses salonunda yüzlerce kişinin katıldığı anmada, şehitlerin portreleri ve farklı dillerde “Şehîd Namirin” yazılı pankartlar asıldı. Fransa Kürt Kadın Hareketi (TJK-F) adına konuşan Zozan Serhat, “Sürüncemede kalan hukuk süreci ve sonrasında yaşanan ikinci katliam Fransa'nın utancıdır” dedi. Evîn Goyî’nin kardeşi Mustafa Goyî anmaya bağlanarak “Evîn mücadelesini aralıksız bir şekilde sürdürdü. Kürt halkı bu bayrağı asla yere düşürmeyecek” diye konuştu. 

Aarau anma

Şehitler varlık gerekçemiz

İsviçre’nin Aarau kentindeki Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde düzenlenen anmaya da Evîn Goyî ve çok sayıda şehidin ailesi katıldı. KOMAW adına Meyin Mintaş, “Şehitlere zafer sözümüzü yeniliyoruz” derken, Aarau Mehmet Tunç Halk Meclisi Eşbaşkanı Hasan Vural ise, “Şehitlerin mücadelesine sahip çıkmak için örgütlülüğümüzü yükselterek onların bayrağını daha ileri taşımalıyız” dedi.

Mexmûr ve Qendîl’den selam

Evîn Goyî’nin yeğeni İbrahim Bilen, “Mexmûr ve Qendîl şehit ailelerinin selamlarını getirdim. Şehitler bizim varlık gerekçemiz. Onlar halkı için, ülke için canlarını verdiler. Evîn ve yoldaşları Kürt halkının şehitleridir” dedi. İsviçre Kürt Kadın Hareketi (YJK-S) adına Sozdar Sidar, “Evîn Heval, dört parça Kürdistan’da emeği olan biriydi. Düşman içimizdeki en devrimci kadınları hedef alıyor. Çünkü özgürlük mücadelesi aynı zamanda kadın devrimidir” diye konuştu. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.