Şengalli kadınlar çalıştay düzenleyecek

Kadın Haberleri —

.

.

  • Şengalli kadınlar, 2014’te DAİŞ’in Êzîdîlere yönelik saldırısının Irak’ta soykırım olarak tanınmasını sağlamak amacıyla bir çalıştay düzenlemeyi planlıyor. 

HABER MERKEZİ

Êzîdî kadınlar, 3 Ağustos 2014’te yaşanan soykırımı unutturmamak ve Irak’ta kadın dayanışmasını geliştirmek için  bir çalıştay düzenleme kararı aldı. Êzîdî Kadın Yardımlaşma Ağı Koordinatörlerinden Feride Şengali, Tevgera Azadiya Jinên Êzîdî (TAJÊ) öncülüğünde Irak’ta yapmayı planladıkları kadın çalıştayı hakkında konuştu. Feride, Iraklı kadınların Êzîdî kadınları tanımaya ihtiyaçları olduğunu belirtti. 

Dayanışma ağı örülecek

Feride Şengali, “TAJÊ üyesi kadınlar olarak fermanın yıldönümünde gerçekleştirmek üzere önümüze bazı hedefler koyduk. Bunlardan biri de Irak’ta bir çalıştay düzenlenmesi planıdır. Fermanın, kaçırılıp köleleştirilen kadınların durumunun ele alınacağı örnek bir çalışma olacak” diyerek, Iraklı kadınlarla dayanışma ağını da büyütmeyi amaçladıklarını aktardı.

‘Bilinç ve birlik amacımız’

Irak’ta Ağustos 2014’ün soykırım olarak tanınması için çalışma yürütecekleri bir ayağın da düzenleyecekleri çalıştay olacağını kaydeden Feride Şengali, “Dünyaya hitap ederken elbette önceliğimiz Irak’ın da fermanı soykırım olarak tanımasına dönüktür. Biz bu çalışmanın kesinlikle sonuç alıcı, ileriye dönük bir adım olduğunu düşünüyoruz. Amacımız, fermanlara karşı yaşananları aktarmak, yeni fermanların önünü almak, soykırım zihniyetine karşı bilinç ve birlik oluşturmaktır” diye konuştu.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.