Sessiz kalmayın, direnişe geçin

Yurt Dışı Haberleri —

  • Avrupa'da yaşayan Kürdistanlılar, Türk devletinin soykırımcı saldırıları ve İmralı tecridine karşı protestolarını sürdürüyor. Eylemlerde İşgalci çeteler ülkemizden atılana kadar alanlarda olacağız” mesajı verildi.

 

Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırılarına ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan ağırlaştırılmış tecrit politikasına karşı Kürdistanlıların eylemleri devam ediyor.

Almanya'nın başkenti Berlin'de TCŞ ve TekoJIN aktivisti gençler, Öcalan üzerindeki tecridi protesto etmek için Nettelbeckplatz'da çadır eylemi gerçekleştirdi. Eylemde Abdullah Öcalan'ın Almanca’ya çevrilen kitapları sergilendi, tecrite ilişkin bildiriler dağıtıldı ve Öcalan'ın Demokratik Ulus broşüründen paragraflar okundu.

Kürt kadınları da Berlin’de “Kürdistan’dan ve kadınlardan elinizi çekin” diyerek Alman Dışişleri Bakanlığı önünde Türk ordusunun saldırılarını protesto etti. Yapılan açıklamada “eylemimizin amacı hem işgal saldırılarını kınamak hem de Alman devletinin Türkiye’ye verdiği desteği protesto etmektir” denildi.

TCŞ aktivisti gençler, Fransa’nın Toulouse kentinde de bir eylem düzenledi. Merkezi tren istasyonu önünde başlayan eylemde gençler Öcalan’ın posterlerini ve TCŞ ile PKK bayraklarını açtı. Sık sık sloganların atıldığı eylemde yapılan açıklamada Öcalan’a uygulanan mutlak tecridin başta Kürt halkı olmak üzere tüm halklara uygulandığını belirtildi ve buna karşı da tüm devrimci, demokrat ve yurtsever gençlerin harekete geçmesi gerektiği ifade edildi.

Kürt gençleri Fransa'nın Bordeaux kentinde de işgal saldırılarını ve tecriti protesto etti. Place de la Victoire Meydanı'nda düzenlenen eylemde yapılan konuşmada, "Biz devrimci, sosyalist ve demokratik gençler olarak hiçbir zaman bu ahlaksız saldırıları kabul etmiyoruz ve dünyanın her yerinde durmaksızın ayağa kalkıyoruz. İşgalci çeteler ülkemizden atılana kadar alanlarda olacağız” denildi.
Fransa’nın başkenti Paris’in Drancy banliyösünde bir yürüyüş gerçekleştirdi. Kürt Halk Önderi’nin posterleri ile PKK ve TCŞ bayraklarını açan gençler, işgal saldırılarının kınadı, gerilla direnişini selamladı. Gençler eylem boyunca direnişi büyütme mesajı verdi.

İşgal saldırıları ve tecrit politikası Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da çadır eylemiyle kınandı. Seve Kadın Meclisi ve DTKM’nin Kultorvet Meydanı’nda organize ettiği eylemde Öcalan'ın posterleri ve Kürdistan’da yaşanan katliam temalı dövizler taşındı. Sık sık,  “Tecride son, özgürlük hemen simdi” sloganlarının atıldığı eylemde, çok sayıda Kürdistanlı ve dostları katıldı. 

İsveç'in Helsingborg kentinde bir araya gelen Kürdistanlılar, Türk devletinin işgalci saldırılarına karşı açıklama yaptı. Gerillanın tarihi direnişinin selamlandığı açıklamada, Kürdistanlılara ve dostlarına direnişi sahiplenme çağrısında bulunuldu. 

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.